Fongogo'dan "Yerli Patreon" modeli: Kumbara

Fongogo, içerik üreticilerin hayranları tarafından aylık olarak fonlanmasını sağlayan Patreon benzeri bir model sunacağını açıkladı. 
Fongogo'dan

Corona virüs ile model değiştiren Fongogo'nun hedefinin küçük işletmelere destek olmak olduğunu geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Fongogo, içerik üreticilerin hayranları tarafından aylık olarak fonlanmasını sağlayan Patreon benzeri bir model sunacağını açıkladı

Bildiğiniz gibi bugüne kadar Fongogo’da yayınlanan projeler tek seferlik fonlama projeleri olup, kampanya süresi ve fon hedefi belirleyerek belli bir süre içerisinde aradıkları fona ulaşmayı hedeflediler. Fongogo tarafından sunulan "Kumbara" modelinde yer alacak olan projeleri ise kampanya süresi ve fon hedefi kriterlerini olmadan proje sahiplerinin aylık destek almalarını sağlamayı hedefliyor. 

Kumbara modelinde, proje sayfası proje iptal edilene kadar aktif olarak kalıyor ve proje sahibi destekçilerinin abonelikleri devam ettiği sürece para kazanıyor. Destekçiler aylık olarak 10, 50 ve 100 TL olarak belirlenmiş abonelik seviyelerini seçerek projeye abone olabiliyor.

Destekçiler, seçtikleri destek seviyesi karşılığında proje sahibinin sunduğu avantajlardan ve ayrıcalıklardan sürekli şekilde faydalanabiliyorlar. Kumbara modeli özellikle düzenli olarak sağlanacak hizmet yada üretilecek içerikler için ideal bir model. Söz konusu özelliğin YouTube'un geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu Katıl Butonu özelliğine oldukça benzediğini de ekleyelim.

Kumbara proje sahibi sadece fon desteği toplamakla kalmıyor aynı zamanda projesine üye/gönüllü/takipçiler de kazanıyor. Podcast yayıncıları, video içerik üreticileri, görsel tasarımcılar, müzisyenler, topluluklar, yazarlar, gazeteciler, oyun yapımcıları, sivil toplum örgütleri, eğitim içeriği oluşturanlar, küçük işletmeler ve her türlü yaratıcılar Kumbara projesi başlatarak fon toplamaya başlayabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.