Silikon Vadisi merkezli robotik içecek üreticisi: Botrista

Silikon Vadisi'nde bulunan Botrista, aslında adından da anlaşılacağı üzere bir "robotik barista". Sekiz bileşene kadar soğutmalı bir tabana, dokunmatik ekranlı bir kontrol paneline sahip Drinkbot ise Botrista'nın ana ürünü.
Silikon Vadisi merkezli robotik içecek üreticisi: Botrista

Silikon Vadisi'nde bulunan Botrista, aslında adından da anlaşılacağı üzere bir "robotik barista". Tüm içecekleri el değmeden, üretiyor ve adeta karşınızda gerçek bir barista varmış izlenimi veriyor. Şirketin önde gelen ürünü ise Drinkbot. Robotik içecek karıştırma sisteminin en son versiyonu olan bu ürün, sekiz bileşene kadar soğutmalı bir tabana, dokunmatik ekranlı bir kontrol paneline ve karışık içecekleri dağıtmak için 14 ayrı ağızlığa sahip. Tüm içerik üretim sürecini yaklaşık 20 saniye ile sınırlıyor.

Tesla'nın eski mühendisi Sean Hsu tarafından kurulan şirket, hem donanım hem de yazılım sistemleri sunuyor.

Tesla'nın eski mühendisi Sean Hsu tarafından kuruldu

CEO Sean Hsu, düzinelerce teknoloji ve buluş patentine sahip bir seri girişimci aslında. Otomasyon, endüstri mühendisliği ve iş verimliliği konularında ise geniş deneyime sahip. Hsu, Botrista'yı kurmadan önce, Gigafactory'deki ve diğer birçok fabrikadaki ilk otonom üretim ekibinin bir parçası olduğu Tesla'da çok sayıda yıl geçirdi, sıvı dağıtım süreçleri için otomasyon ve robotik üzerine çalışmalar yaptı. Bu robotik ve dağıtım becerilerini kullanan Hsu ve ekibi de Drinkbot'u bu şekilde geliştirdi. 

CloudBar adlı bulut tabanlı uygulama

DrinkBot, harmanlama teknolojisine ek olarak, birden fazla uygulama ve izleme için gerçek zamanlı veri entegrasyonuna sahip CloudBar adlı bulut tabanlı bir uygulama içeriyor. Envanter yenileme için rehberlik sağlamak üzere güçlü veri yönetimi yetenekleri sunan verimli envanter yönetim sistemi, menü performansını izlemek için satış performansı analizi ve içecek yapma süreci ile temizlik ve bakım hakkında adım adım kılavuz içeren kullanıcı dostu bir eğitim videosu sunuyor.

Şirket, şimdi oldukça yeni bir yatırım da aldı. Botrista, Purestone Capital ve La Kaffa'nın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar topladı. Tura, Sony Innovation Fund ve PIDC de katıldı. Yeni yatırımın robotun ABD genelindeki kullanımını artırmak için kullanılacağı açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.