Finansal teknolojilere odaklanan Voyager Innovations, 167 milyon dolar yatırım aldı

Söz konusu 167 milyon doların 121 milyon dolarlık kısmının yeni yatırım olduğunu kalan 46 milyon dolarlık kısmın ise daha önce taahhüt edilen fonlardan edinildiğini de belirtelim.
Finansal teknolojilere odaklanan Voyager Innovations, 167 milyon dolar yatırım aldı

Filipinler'in en popüler ödeme ve finansal hizmetler uygulaması olan PayMaya'yı geliştiren Voyager Innovations girişimi yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Manila merkezli Voyager Innovations, toplamda 167 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 167 milyon doların 121 milyon dolarlık kısmının yeni yatırım olduğunu kalan 46 milyon dolarlık kısmın ise daha önce taahhüt edilen fonlardan edinildiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Voyager Innovations, geçtiğimiz Nisan ayında PLDT, KKR, Tencent, Uluslararası Finans Grubu (IFC) ve IFC Emerging Asia Fund'dan 120 milyon dolara kadar yatırım taahhüdü aldığını duyurmuştu.

Alınan yeni yatırım ile birlikte bu taahhüt gerçekleşmiş oldu. 167 milyon dolarlık yeni yatırım ise şirketin eski yatırımcılarından olan PLDT, KKR ve Tencent'in yanı sıra yeni yatırımcılardan IFC Financial Institutions Growth Fund'dan geldi.

Alınan 167 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Voyager Innovations'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 452 milyon dolara ulaştı. Girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. PayMaya çözümü ile birlikte kullanıcılarına finans odaklı çözümler sunan Voyager Innovations, 2013 yılında Orlando Vea tarafından Filipinler'de kuruldu.

Voyager Innovations'ın PayMaya ve Smart Padala by PayMaya çözümleri ile birlikte hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini de paylaşalım. Son 18 ay içinde kullanıcı sayısını iki katına çıkardığını açıklayan Voyager Innovations, 2021 yılının Haziran ayı itibarıyla 38 milyon kullanıcıya erişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.