Ücretsiz podcast keşif uygulaması: Moonbeam

Seyahat alanında, globalde öne çıkan girişimlerden biri olan Kayak'ın kurucu ortağı Paul English, podcast keşif platformu Moonbeam'i piyasaya sürdü.
Ücretsiz podcast keşif uygulaması: Moonbeam

Seyahat alanında, globalde öne çıkan girişimlerden biri olan Kayak'ın kurucu ortağı Paul English, podcast keşif platformu Moonbeam'i piyasaya sürdü. Şu anda hem App Store'da hem de Google Play Store'da yer alan uygulama, biraz göz attığımda "Podcast'ler için Tinder" izlenimi verdi diyebilirim. 

Uygulamayı kullanmak için herhangi bir abonelik gerekmiyor

Uygulamanın herhangi bir ücret gerektirmediğini en baştan belirteyim. Tüm içerikleri ücretsiz olarak sunuyor ve bu da epey kaliteli içerikleri çok da zorlanmadan bulmanıza yardımcı oluyor. Moonbeam'i cihazınıza indirdikten sonra farklı üyelik yöntemleri ile bir hesap oluşturabiliyorsunuz, bu hesabın oluşturulmasının sebebi ise size özel içerikleri doğru algoritma ile sunabilmek. Akabinde üç kategori seçmeniz isteniyor. Ben sanat, tarih ve müzik seçtim ve bu kategorilerdeki içerikler benim için öne çıkarıldı. Ancak bu kategorileri ilerleyen dönemde dilediğiniz gibi düzenleyebileceğinizi de hatırlatırım.

İçeriklere ulaşmak için karşınıza çıkan akışta aşağıya doğru kaydırma yapmanız gerekiyor ve bu esnada podcast'lerin ön izlemesi dinleyiciye sunuluyor. Konu, başlık, içerik, anlatıcılar dikkatinizi çekerse tüm yayını dinleyebiliyorsunuz. Ancak Moonbeam'de şunu da fark ettim, ilk anda bulduğum bazı podcast'leri daha sonra yeniden bulamayabiliyorum. Bunun için hoşunuza giden bir şey olduğunda içeriği beğenmenizi tavsiye ederim.

Zaten uygulamayı Tinder'a benzetmemin bir nedeni de bu oldu, çünkü eğer dinlediğiniz ve hoşunuza giden şeyi listenize eklemediyseniz ve uygulamadan çıktığınızda daha sonra dinlemek için döndüğünüzde o içeriği yeniden bulmanız epey zorlaşıyor. Ancak podcast'in adını hatırlıyorsanız arama kısmında şansınızı deneyebilirsiniz.

Arka planda çalışmaya devam ediyor

Uygulama Spotify, Apple Music benzeri uygulamalar gibi arka planda çalışıyor. Yani işiniz varken ama telefona sabit bir şekilde bağlı kalamayacakken bile Moonbeam'i arkada dinleyebiliyorsunuz. Platformun en güzel yanlarından biri de konuşmaları hızlandırabilmeniz, çünkü sesleri 2 kata kadar hızlandırma imkanı sunulmuş. 

Moonbeam'in belki de tek kötü özelliği, tüm podcast'lerin İngilizce olarak sunulması. Yani Türkçe bir şeyler keşfetmek isterseniz ona biraz daha zaman var gibi görünüyor. 

Kendi adıma uygulamayı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Tasarımı, hızı, kullanım kolaylığı ile epey keyifli görünüyor. Moonbeam'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.