Sigortada müşteri deneyiminin iyileştirilmesi farklı metriklere dayanıyor

Birçok sektörde öne çıkan müşteri deneyimi sigorta konusunda da konuşulmakta. Sadece belli skorlara dayalı bir müşteri yolculuğundansa birden fazla etkeni içeren yolları tercih etmek, deneyimi de iyileştirebilir.
Sigortada müşteri deneyiminin iyileştirilmesi farklı metriklere dayanıyor

Çalışanlarla birlikte müşterileri destekleyen teknolojik çözümler arttıkça birçok süreç kolaylaşmakta ancak bu yeniliklerin beraberinde gelen beklentiler de yükselmeye devam ediyor. Özellikle müşterilerin çalıştıkları şirketten beklentilerinin arttığı ve dolayısıyla da deneyimin her aşamada artık daha kritik olduğu son günlerde dijital araçların içeriği de daha çok önem kazanmış durumda. 

Birçok şirket kolaylık açısından müşteri deneyimini genel olarak NPS sorusu ile ölçme eğiliminde. Her ne kadar NPS anlık olarak bazı konularda yardımcı olsa da uzun vadede müşteri deneyimini iyileştirmek için gerekli bilgileri vermek konusunda yetersiz kalıyor. Hesaplamasının basit olması ve tek bir soru olması nedeniyle çok sık kullanılan bu skorun hiçbir açıdan doğru kurgulanmış bir memnuniyet endeksinin yerini tutması mümkün değil ancak bütçe ve genel olarak bu konudaki know-how eksikliği nedeniyle şu anda geldiğimiz durumda çok sık kullanılmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.