Instagram, masaüstünden içerik paylaşımını destekleyecek

Eğer masaüstünden paylaşım özelliği size de açıldıysa, sağ üst köşede bir artı işareti göreceksiniz.
Instagram, masaüstünden içerik paylaşımını destekleyecek

Instagram için masaüstünden paylaşım özelliği, başta sosyal medya yöneticileri olmak üzere, yıllardır tüm kullanıcıların heyecanla beklediği özelliklerden biriydi. Masaüstünden paylaşım özelliği sonunda Instagram ekibinin de öncelikleri arasında yerini aldı. 

Sosyal ağların test aşamasındaki özelliklerini keşfedip takipçileri ile paylaşan Matt Navara ve Alessandro Paluzzi gibi isimler de test sürecindeki masaüstünden paylaşım özelliğini keşfetmekte gecikmedi. 

Alessandro Paluzzi 14 Mayıs'ta özelliğin test edildiğini takipçilerine bildirirken, Matt Navara dün paylaştığı tweet ile aldığı ekran görüntülerini paylaştı. 

Bir Instagram sözcüsü, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Pek çok kişinin Instagram'a bilgisayarlarından eriştiğini biliyoruz. Bu deneyimi geliştirmek için şimdi masaüstü tarayıcılarıyla Instagram'da bir Akış gönderisi oluşturma yeteneğini test ediyoruz." 

Eğer masaüstünden paylaşım özelliği size de açıldıysa, sağ üst köşede bir artı işareti göreceksiniz. Yine de şu an için özelliğin test sürecinde olduğunu ve henüz pek çok kişiye açılmadığını belirtelim. Aslında Facebook Creator Studio üzerinden bir süredir masaüstünden Instagram'da gönderi paylaşmak mümkündü. Aynı şekilde Hootsuite gibi araçlar da masaüstü cihazlardan Instagram gönderisi paylaşmanızını sağlıyordu

Bu arada Instagram'ın, Masaüstü sürümüne kademeli olarak özellikler eklemeye başladığını hatırlatalım. 2017'de Hikayeleri Masaüstü sürümüne getiren şirket, pandemi döneminde Canlı yayınları ve mesajlaşma özelliklerini de masaüstüne taşıdı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.