Ödeal'ın değerlemesi İngiltere merkezli SPG Holdings'ten aldığı yatırımla yaklaşık 290 milyon TL'ye yükseldi

Cepte POS ve Yazarkasa POS ürünleriyle öne çıkan ödeme kuruluşu Ödeal, İngiltere merkezli SPG Holdings'ten 28.7 milyon TL yatırım aldığını açıkladı. Şirketin değerlemesi ise yaklaşık 290 milyon TL'ye ulaştı.
Ödeal'ın değerlemesi İngiltere merkezli SPG Holdings'ten aldığı yatırımla yaklaşık 290 milyon TL'ye yükseldi

Cepte POS ve Yazarkasa POS ürünleriyle öne çıkan ödeme kuruluşu Ödeal, İngiltere merkezli SPG Holdings'ten Türk Lirası olarak yaklaşık 28.7 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım sonrasında SPG Holdings, Ödeal'ın hisselerinin yüzde 9.9'una sahip olacak. Alınan yeni yatırım Ödeal'ın organik büyümesini desteklemek için kullanılacak. Şirketin değerlemesi ise 28.7 milyon TL yatırım sonrasında yaklaşık 290 milyon TL'ye ulaştı.

Ödeal, aldığı yatırımının bir bölümünü açık API'ya ayıracak ve muhasebeden sadakata bu platformla cihazları bağlayacak. Geçtiğimiz yıl, Fevzi Güngör'ün öde.al'ın 3. fazı olarak tanımladığı Ödeal API ile ilgili şunları paylaşmıştı:

Ödeal API ile mağazacılar kasaları bile kaldırarak, POS cihazı, tablet ya da cep telefonları ile ödeme alabiliyor ve alışverişin anında tamamlanmasını sağlayabiliyor. Böylelikle müşteri memnuniyetinin yanı sıra verimlilik artışına da katkı sağlayarak; üye işyerlerimize hem müşteri hem de zaman kazanımı gibi çok değerli katma değer sunuyoruz. Ayrıca, sunduğumuz e-fatura ve e-arşiv hizmetiyle, kağıt israfının da önüne geçiyoruz. Bu ürünümüz ile birlikte, geliştirmiş olduğumuz platform sayesinde, perakende mağazalara hazır kampanya ve sadakat alt yapısı sağlamış oluyoruz.

Bu arada Ödeal'ın 2021 hedeflerine de değinelim: Üye iş yeri sayısını 70 binin üzerine çekmek isteyen fintech'in hedeflerinin biri de  dayanıklı tüketim malları ve elektronik ürünlerin satın alınması aşamasında tüketicilerin nakit ihtiyacını hızlı olarak çözümlemeleri için “Kredi-POS” ürünün hayata geçmesi. Bu ürün ile alışveriş esnasında kredi alımını kolaylaştıracak Ödeal, ayrıca Cepte POS ürünüyle QR ile ödeme, ses ile ödeme gibi farklı ödeme seçenekleri de ekleyecek.

Yatırıma dönecek olursak, SPG Holdings'ten ilk yatırımını alan Ödeal'ı ilerleyen süreçte hızlı fon akışı ile duyacağız gibi görünüyor. İlerleyen dönemde SPG Holdings'in ek yatırımları ve global diğer yatırımcıların dahil olması söz konusu olabilir. Ödeal Kurucusu Fevzi Güngör'ün hala en fazla hisseye sahip olduğunu da belirtelim.

Ödeal, bu yılın ilk çeyrek rakamlarına göz attığımızda, geçen senenin aynı dönemine göre üye işyeri sayısını yüzde 24 artırarak, 60 bin üye işyeri sayısını aştı. Ayrıca, işlem sayısını yüzde 274 ve işlem hacmini yüzde 124 artırdı. Ödeal’ın toplam üye işyeri sayısının yüzde 79’unu bireysel girişimciler ve şahıs şirketleri; geri kalan yüzde 21’lik kısmını ise limited şirketler ve kooperatiflerle, dernekler oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.