Google'ın girişimleri desteklemek için açtığı Londra kampüsü kapanıyor

Google, bugün yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle kapatmak zorunda kaldığı Doğu Londra’daki kampüsünü yeniden açmamaya karar verdiğini duyurdu.
Google'ın girişimleri desteklemek için açtığı Londra kampüsü kapanıyor

Google, bugün yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle kapatmak zorunda kaldığı Doğu Londra’daki kampüsünü yeniden açmamaya karar verdiğini duyurdu. Şirket, fiziksel bir alan olmadan ülke genelinde girişimlere destek sağlayabileceğini iddia ederek kampüsünü kapattığını açıkladı.

Google For Startups programı 2011 yılında başlatılmıştı ve şu anda 100'den fazla ülkede, 50'den fazla ortak çalışma alanı ve hızlandırıcıdan oluşuyor. GFS'nin Londra'daki ilk kampüsü 2012 yılında, yedi katlı bir ortak çalışma alanıyla Tech City Roundabout'ın hemen dışında, İsrailli teknoloji uzmanı ve Google çalışanı Eze Vidra tarafından açılmıştı. Şirketin bu hamlesini Tel Aviv ve Madrid de dahil olmak üzere dünyanın diğer şehirlerinde açtığı kampüsler izlemişti.

Kampüs, ortak çalışma alanı, bir kafe ve bir etkinlik alanı içeriyordu. Bugüne kadar Seedcamp, Entrepreneur First, Code First Girls ve Silicon Drinkabout gibi çeşitli hızlandırıcılar ve başlangıç ​​programları tarafından kullanıldı.

Google'ın Londra'daki fiziksel kampüsü yeniden açılmayacak olsa da şirket, uzaktan destek sunmaya ve yerel girişimlere hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Google tarafından yapılan açıklamada, krizlere rağmen, Avrupa'daki girişimlerin büyümeye devam ettiği, yaklaşık 16 bin iş yaratıldığı ve bir önceki yıla göre yüzde 10 daha fazla yatırım yapıldığı bilgisi yer aldı. Google da bu kapsamda, şirketin ABD ve Almanya'daki işleyişine benzer şekilde, fiziksel bir alana ihtiyaç duymadan Birleşik Krallık'taki girişimlere destek sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.