Coinbase destekli Amber Group'un değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırım sonrası 1 milyar dolara ulaştı

2019 yılında gerçekleşen A Serisi yatırım turunda Coinbase'den 28 milyon dolar yatırım alan kripto para ticaret platformu Amber Group, China Renaissance'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar topladı.
Coinbase destekli Amber Group'un değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırım sonrası 1 milyar dolara ulaştı

2019 yılında gerçekleşen A Serisi yatırım turunda Coinbase'den 28 milyon dolar yatırım alan kripto para ticaret platformu Amber Group, China Renaissance'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar topladı. Bu yeni tura Tiger Brokers, Tiger Global Management, Arena Holdings, Tru Arrow Partners, Sky9 Capital, DCM Ventures ve Gobi Partners da katıldı. Şirketin değerlemesi bu yatırım sonrasında 1 milyar dolara ulaştı ve Amber Group da unicorn şirket statüsünü elde eden şirketler arasına katıldı.

Daha önce Morgan Stanley, Goldman Sachs gibi şirketlerde çalışmış genç yatırım bankacıları tarafından kurulan Hong Kong merkezli Amber Group, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara hizmet veriyor ve bu kişilere algoritmik ticaret, elektronik piyasa, yüksek frekanslı ticaret, OTC ticareti, borçlanma odaklı ürünler sunuyor.

Platform, 200'den fazla kurumsal müşteriye 7 gün 24 saat hizmet veriyor; 60'tan fazla elektronik borsada kümülatif olarak 200 milyar doların üzerinde işlem yapıyor ve günlük ortalama 100-200 milyon dolar arasında işlem hacmi sağlıyor. Hong Kong, Taipei, Seul ve Vancouver'da ofisleri bulunan şirket, 330'dan fazla çalışanıyla global olarak faaliyet gösteriyor.

Amber Group'un mobil uygulaması, 2020'nin üçüncü çeyreğinde kapsamını kurumsal müşterilerden perakende tüketicilerine genişletti. Şirketin ticaret uygulamasının şu ana kadar 100 binden fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Şirket, alınan yeni yatırımı ise global genişleme için kullanacaklarını açıkladı.

Son olarak Amber Group'un bu yılın sonuna kadar 500 milyon dolar civarında gelir elde etmeyi planladığını ve kuruluşundan bu yana kârlı olduğunu söylediğini de belirtmiş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.