Uygulama mağazasının komisyon oranlarını düşüren Amazon, geliştiricilere AWS kredisi sunacak

"Appstore Small Business Accelerator Program" isimli bir program duyuran Amazon, bu program ile birlikte artık uygulama mağazasında hizmet veren küçük işletmelerden daha az komisyon alacak.
Uygulama mağazasının komisyon oranlarını düşüren Amazon, geliştiricilere AWS kredisi sunacak

Hem Apple hem de Google'ın uygulama mağazaları üzerinden aldıkları yüksek komisyonlar nedeniyle uygulama geliştiriciler ile sorunlar yaşadığını daha önce sizlere aktarmıştık. Her iki şirket de yaşanan sorunların ardından küçük işletmeler için komisyon oranlarını belli ölçüde düşürmeye başladılar.

Günümüzün en büyük şirketlerinden biri olan Amazon da kendi uygulama mağazası için benzer bir adım attı. "Appstore Small Business Accelerator Program" isimli bir program duyuran Amazon, bu program ile birlikte artık uygulama mağazasında hizmet veren küçük işletmelerden daha az komisyon alacak.

Edindiğimiz bilgilere göre Amazon, Appstore Small Business Accelerator Program ile birlikte yüzde 30 olan komisyon oranını yüzde 20'ye çekecek. Yüzde 20 komisyonunun yıl içinde 1 milyon dolar geliri aşmayan geliştiriciler için uygulanacağını da ekleyelim.

Geliştiricinin 1 milyon dolar gelir barajını aşması ile birlikte ise tekrar yüzde 30 oranında komisyon alınacak. Söz konusu programın geliştiricilere AWS kredisi sunacağını da ekleyelim. Amazon'un Appstore Small Business Accelerator Program'ı çalışma mantığı açısından Apple'ın geçtiğimiz Aralık ayında karşımıza çıkan Apple Small Business Program'ına oldukça benziyor.

Hatırlatmak gerekirse Apple, bu program ile birlikte yıl içinde 1 milyon dolara kadar gelir elde eden geliştiricilerden yüzde 30 yerine yüzde 15 oranında komisyon alacağını duyurmuştu. Şu an için hem Google'ın hem de Apple'ın küçük geliştiricilerden aldığı komisyon oranı yüzde 15.

Amazon yüzde 20 komisyon oranı ile hem Apple hem de Google'a oranla daha fazla komisyon alsa da, geliştiricilere ekstra olarak AWS kredisi avantajını da sunuyor. Edindiğimiz bilgilere göre yıl içinde 1 milyon dolardan az gelir elde eden geliştiricilerin toplam gelirinin yüzde 10'u AWS kredisi olarak geliştiricilerin hesaplarına tanımlanacak. Son Amazon'un yeni programının 2021 yılının 4. çeyreğinde başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.