Kamyon taşımacılığı girişimi KeepTruckin, 190 milyon dolar yatırım aldı

KeepTruckin CEO'su Shoaib Makani tarafından aktarılan bilgilere göre KeepTruckin'in değerlemesi ise alınan 190 milyon dolarlık yatırımın ardından 2 milyar doların üzerine çıktı.
Kamyon taşımacılığı girişimi KeepTruckin, 190 milyon dolar yatırım aldı

Kamyon taşımacılığı girişimi olarak karşımıza çıkan KeepTruckin'in 128 milyon yatırım alarak unicorn olduğunu 2019 yılında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım aldığını duyuran KeepTruckin, E serisi yatırım turunda 190 milyon dolar yatırım aldı.

KeepTruckin CEO'su Shoaib Makani tarafından aktarılan bilgilere göre KeepTruckin'in değerlemesi ise alınan 190 milyon dolarlık yatırımın ardından 2 milyar doların üzerine çıktı. 190 milyon dolarlık E serisi yatırım turu G2 Venture Partners liderliğinde gerçekleşti.

G2 Venture Partners'ın haricinde ise E serisi yatırım turuna şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Greenoaks Capital, Index Ventures, IVP ve Scale Venture Partners da katıldı. Alınan yeni yatırım ile birlikte KeepTruckin'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 417 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

KeepTruckin'in tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 190 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin yapay zeka destekli ürünler geliştirmeye devam etmesi ve ekibine yeni isimler katması için kullanılacak. 2013 yılında Obaid Khan, Ryan Johns ve Shoaib Makani tarafından San Francisco'da kurulan KeepTruckin, sağladığı donanım ve yazılım sistemleri ile kamyon sürücülerinin araçlarını ve kargolarını yönetmelerine olanak sağlıyor.

KeepTruckin'in sunduğu avantajlar arasında video ile birlikte sürücü güvenliği, GPS izleme, ELD uyumluluğu, araç bakımı ve yakıt harcama yönetimi yer alıyor. Özellikle ABD'de aktif olarak hizmet veren KeepTruckin'in yaklaşık 400 bin kamyondan oluşan bir ağa sahip olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.