Ödenmiş sermayesini yükselten Paribu, 50 milyon TL sermayeli Stoken adında yeni bir şirket kurdu

12 milyon TL’lik ödenmiş sermayesi 40 milyon TL’ye çıkaran Paribu, 50 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.
Ödenmiş sermayesini yükselten Paribu, 50 milyon TL sermayeli Stoken adında yeni bir şirket kurdu

Ülkemizin en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Paribu'nun dördüncü yılında 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün yeni bir açıklama ile karşımıza çıkan Paribu, 50 milyon TL sermayeli yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.

Paribu tarafından kurulan yeni şirketin ismi ise Stoken Finansal Teknolojiler AŞ oldu. Edindiğimiz bilgilere göre yüzde yüz Paribu iştiraki olarak kurulan Stoken Finansal Teknolojiler AŞ şirketinde finansal teknolojiler alanında geliştirmeler yapılacak.

Blockchain teknolojisine odaklanacak olan Stoken Finansal Teknolojiler şirketinin bu alanda yatırım yapacağını da paylaşalım. Bugün edindiğimiz bir diğer bilgi ise Paribu’nun ödenmiş sermaye artışı ile ilgili oldu. Söz konusu ödenmiş sermaye artışı 26 Mayıs 2021’de 10335 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Gerçekleşen artış ile birlikte Paribu’nun 12 milyon TL’lik ödenmiş sermayesi 40 milyon TL’ye çıkarıldı. Paribu’dan yapılan açıklamada, eski sermayenin tamamının ödenmiş olduğu, yeni artışın ise dağıtılmamış geçmiş yıl karlarından karşılandığı da paylaşıldı.

4 milyon kullanıcıya hizmet verdiklerini dile getiren Paribu CEO’su Yasin Oral, 12 milyon TL’lik ödenmiş sermayelerini geçmiş yılların karlarıyla 40 milyon TL’ye yükselttiklerini ve bunda Paribu’ya duyulan güvenin çok büyük bir etkisi olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.