Cyberwise Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek basın buluşmasında; Cyberwise Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Taxim Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Selahattin Zoralioğlu, ile birlikte Cyberwise’ın gelecek vizyonu konuşuldu.
Cyberwise 2020 verileri
Toplatıda Cyberwise ve Innovera birleşmesinin kültürel tarafı aktarılırken, 2020 verileri de paylaşıldı. Açıklanan verilere göre; Cyberwise, 2020'de 42 milyon dolar ciro yaptı. 750 müşteriye hizmet veren Cyberwise, bünyesinde 250 çalışan bulunduruyor. Basın toplantısında, Türkiye siber güvenlik pazarının 200 milyon dolar civarında olduğu tahmini üzerinden şirketin yüzde 20 civarında bir pazar payına sahip olduğu belirtildi.
Yerel hedefler
Cyberwise gelirlerinin yüzde 7'si yurt dışından yüzde 20'si ise şirketin kendi ürün ve hizmetlerinden elde ediliyor. Şirket, güvnelik farkındalığı ve hizmetlerini orta ölçekli firmalarda yaygınlaşmayı hedefliyor. İzmir'de üçüncü ofisini açan, girişim anadoluda yeni ofisler açarak yaygınlaşmayı planlıyor.
Küresel hedefler
Aret Kıllıoğlu 2 yıl içinde 3 farklı firmayı bir araya getirdiklerini belirtirken; bundan sonra "kendi ekiplerimizle organik büyümeyi hedefliyoruz" dedi. Ancak şirketin asıl hedefi yurt dışındaki pazarlarda büyümek. Açtığı ofislerle, 2 yıldır Hollanda, 4 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren Cyberwise Avrupa ve Orta doğu pazarında gelişmeye çalışıyor. Böylece yaklaşık 6 ila 7 trilyon dolar arasında seyreden siber güvenlik tehditler pazarından payı almak istiyor.
Yönetilen hizmetler odağı
Toplantıda, dijital dönüşüm hızlanırken, siber güvenlik olayları gündemin bir parçası haline geldiği vurgulandı. Veri miktarının yükseldiği ve verinin işlenmesi sonucu yeni değerlerin ortaya çıktığı belirtildi. Her tülü verinin, birileri için anlam ifade ettiğine değinilerek, bu nedenle son dönemde her kurumun ataklara maruz kaldığı açıklandı. Bu bağlam kişisel ve kurumsal verilerin konuması için yasal tarafta ve teknolojik olarak atılacak pek çok adım olduğuna dikkat çekildi.
Cyberwise, verilerin güvenliği kapsamında sunduğu ürün ve hizmetlerin, Yönetilen Hizmetler kapsamında yürütmeyi planlıyor. Böylece şirket, projelerin planlamadan uygulamaya kadar her aşamasında danışmanlık verecek ve esnek çözümler sunacak. Bu bağlamda Ankara'da yer alan merkezini hatırlatan Kıllıoğlu, İstanbul'da ikinci merkezi açtıklarını duyurdu.
Şirketin gelirlerinin yüzde 70'inin yurtdışından ithal edilen ürünler üzerinden elde edildiği aktarıldı. Israil ve ABD merkezli ürünlerin domine ettiği pazarda, Cyberwise Ar-Ge merkezinde yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Şirket içinde ekibin oluşturduğu ürünleri Ar-Ge merkezinde destekliyor. Cyberwise, çok yakında Ar-ge merkezinde geliştirilen Bizzy isimli ürünü global arenaya çıkarmayı planlıyor.
Siber güvenlikte insan kaynağı
Sektörün en önemli sorununun uzman eksikliği olduğu da konuşuldu. Siber güvenlik, dünayda en çok insan kaynağı açığı olan alan olarak öne çıkıyor. Bunun nedeni siber güvenlik uzmanı geliştirmenin zaman alması. Cyberwise, her yaz öğrenciler için düzenlediği yaz kampı ile bu açığı kapatmayı hedefliyor. Son 3 yılda bin öğrencinin katıldığı yaz kampından 100 öğrenci mezun oldu. Şimdiye kadar yaz kampından mezun olan öğrencilerin 100'ü Cyberwise'da çalışıyor. Yaz kampı diğer şirketlerin insan kaynağı kazanmasına da destek oluyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap