Siber güvenlik girişimleri Innovera ve Cyberwise birleşti

Bu birleşmeyle Innovera, Cyberwise çatısı altında faaliyet göstermeye devam edecek. 
Siber güvenlik girişimleri Innovera ve Cyberwise birleşti

Ülkemizin tanınan siber güvenlik şirketlerinden Innovera ve Cyberwise yeni bir birleşmeye imza attı. Siber güvenlik alanında en büyük birleşmelerden birine şahit olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu birleşmeyle her iki girişim de Cyberwise çatısı altında faaliyet göstermeye devam edecek. 

Innovera kurucu ortakları ve operasyon alanı 

Burak Dayıoğlu, Gökhan Say ve Murat Tora tarafından 2007 kurulan ve siber güvenlik çözümleri sunan şirket, siber güvenlik alanındaki entegrasyonlara odaklanmıştı. Şirket aynı zamanda danışmanlık da vermekteydi. Küresel şirketlerle kurduğu iş ortaklıkları ile birlikte Innovera'nın 500'den fazla müşterisi olduğunu belirtelim.

Şirket müşterilerine uçtan uca siber güvenlik teknolojileri, siber güvenlik danışmanlığı hizmetleri, yedekleme, depolama ve kurtarma planları sunuyordu. Innovera'nın Ankara ve Istanbul ofislerinde toplamda 120 çalışanı bulunduğunu belirtelim. 

Innovera Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Murat Tora birleşme ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

2019 yılı başında kendimize hedef olarak koyduğumuz ‘Bölgesel genişleme ve inorganik büyüme’ stratejimiz doğrultusunda uzun zamandır çalışmaktaydık. Atılan bu adım ile her iki firmanın tüm paydaşları; çalışanları, müşterileri ve iş ortakları açısından çok olumlu sonuçlar doğacağına inanıyoruz. Birbirini tamamlayan bu iki firmanın güçlerini birleştirmesi ile ilk hedefimiz, siber güvenlik alanında Türkiye’nin en geniş uzman kadrosuna, en geniş ürün ve hizmet ağına, en güçlü ekonomik yapısına sahip firmayı oluşturmak olacak. Hedef siber güvenlik alanında sadece Türkiye’nin değil bölgenin en büyük gücü olmak. 

Bu arada Innovera'nın bu sene başka satın almalarla da anıldığını hatırlatalım. Innovera ekibinin geliştirdiği yerli siber güvenlik girişimi Atar Labs, Temmuz ayında İngiltere merkezli kurumsal yazılım devi Micro Focus tarafından satın alındı. Atar Labs'in, ATAR siber güvenlik robotu ile siber saldırıların hızına ve hacmine yetişemeyen kurumlara destek olduğunu da tekrarlamakta fayda var.

Cyberwise da bir birleşmenin ürünüydü

Cyberwise'ın ise yine bir birleşmenin ürünü olduğunu hatırlatalım. Biznet ve Securrent'in birleşmesinden doğan Cyberwise sektörünün öncü şirketlerinden biri. Taxim Capital tarafından desteklenen Cyberwise, IT, OT ve CPS (siber ve fiziksel sistemlerin kullanımı) konusunda bütünsel bir yaplaşıma sahip. Girişimin, Ankara, Istanbul, Dubai ve Amsterdam ofislerinde 130'dan fazla çalışanı bulunuyor.

Cyberwise Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu ise  anlaşma ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Cyberwise vizyonunu oluşturduğumuzda siber güvenlik sektöründe dinamikleri değiştireceğimizi ve bunu büyük bir hızla hayata geçirmek istediğimizi belirtmiştik. Bu çerçevede sektörün önemli oyuncularından Innovera ile yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda hedeflerimizin örtüştüğünü gördük ve güçlerimizi birleştirmek üzere anlaşmaya vardık. Bu anlaşmaya göre iki firma Cyberwise bünyesinde bir araya gelecek. Innovera’nın da aramıza katılımı ile hem Türkiye’deki hem de bölgedeki konumumuzu daha da sağlamlaştırma ve genişletme yolunda büyük bir adım atmış olacağız. Cyberwise olarak ulaştığımız müşteri portföyümüzü, sunduğumuz çözümlerin çeşitliliğini ve ürün geliştirme kabiliyetlerimizi sürekli geliştirirken, hedeflerimiz doğrultusunda birleşme ve satın alma yatırımlarımız devam edecek.

Birleşmede teknoloji odaklı yatırım bankası Core Finance'in de kritik bir rol oynadığını söyleyelim. Yayınlanan açıklamaya göre, bu birleşme Core Finance'in stratejik danışmanlığı çerçevesinde gerçekleşti. Innovera Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Murat Tora açıklamasında Core Finance de teşekkür etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.