Dijital kimlik girişimi OCR Labs, Oyak liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

OCR Labs tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 
Dijital kimlik girişimi OCR Labs, Oyak liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

Dijital kimlik teknolojisine odaklanan Avustralya merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan OCR Labs, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. OCR Labs tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 

Edindiğimiz bilgilere göre ise 15 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, tamamlayıcı mesleki emeklilik sisteminin ülkemizdeki en başarılı örneklerinden biri olan Oyak Grubu (Ordu Yardımlaşma Kurumu) liderliğinde gerçekleşti. Alınan 15 milyon dolarlık yatırım OCR Labs'in Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'de büyümesi için kullanılacak.

2014 yılında Daniel Aiello ve Matthew Adams tarafından Sydney'de kurulan OCR Labs, sunduğu dijital kimlik çözümü ile birlikte kurumlara müşteri katılımı, veri güvenliği ve dolandırıcılık gibi alanlarda siber koruma sağlıyor. OCR Labs'in sunduğu çözümler arasında kimlik belgesi optik karakter tanıma (OCR), belge sahtekarlığı değerlendirmesi, canlılık tespiti, video sahtekarlığı değerlendirmesi ve yüz eşleştirme yer alıyor.

Birleşik Krallık'ta büyümek için çalışmalarına başlayan OCR Labs, işe alım danışmanlık şirketi olarak hizmet veren Birleşik Krallık merkezli REED tarafından da kullanılıyor. Eskiden Google UK ekibi içinde yer alan Russ Cohn'un OCR Labs'in Londra merkezli uluslararası operasyonlarının genel müdürü olarak atandığını da ekleyelim. Kısacası OCR Labs'in Birleşik Krallık yolculuğunu Russ Cohn yönetecek. 

Söz konusu yatırımın Oyak Grubu'nun bu yıl gerçekleştirdiği ilk yatırım olmadığını da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Birleşik Ödeme'nin OYAK Portföy Girişim Sermayesi Fonları'ndan yatırım aldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.