Netflix.shop: Netflix'ten dizi ve filmlere özel e-ticaret sitesi

Fiyatları 25-75 dolar arasında değişen ürünlerin geniş bir tüketici kitlesine ulaşacağı düşünülüyor. 
Netflix.shop: Netflix'ten dizi ve filmlere özel e-ticaret sitesi

Amerika’da hayatına bir DVD kiralama şirketi olarak başlayan Netflix, yeni bir hizmetle karşımıza çıkıyor. DVD sektörünün yavaşlamasının ardından çevrimiçi video içerikleri yayınlamaya başlayan ve film, dizi, belgesel gibi birçok yayını bir arada sunan platform, dün yaptığı açıklamayla e-ticaret sitesi Netflix.shop'u açtığını bildirdi. Platform, ilk olarak ABD'de kullanıma sunuldu. Önümüzdeki dönemde diğer ülkelere de yayılacak.

Netflix'in portföyünde yer alan içeriklerden ilham alınarak üretilen giyim ve yaşam tarzına özel ürünler, sınırlı sayıda satışa sunulacak. Platformun tüketici ürünleri bölümünü yöneten Josh Simon'ın liderliğinde kurgulanan ve bu ay piyasaya sürülen ürünler arasında, Yasuke ve Eden anime serisine dayanan sokak giyimi ve aksiyon figürleri; Musée du Louvre ile işbirliği içinde Lupin'den ilham alan sınırlı sayıda giysi ve dekoratif öğeler var. 

Ürün fiyatları 25-75 dolar arasında

Sonraki dönemde ise The Witcher ve Stranger Things gibi sevilen oyunların özel ürünlerinin yanı sıra Japon moda evi BEAMS'ın yeni Netflix logolu kıyafetler yer alacak. Yine de Netflix yumuşak bir açılış yapmış diyebiliriz. Böyle önemli bir işin açılışında bilinen dizilerinin ürünleriyle e-ticaret sitesini doldurmasını beklerdik. 25 - 75 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ürünlerin geniş bir tüketici kitlesine ulaşacağı düşünülüyor. 

Netflix'in resmi sitesinde giderek rekabetin yoğunlaştığı sektörde neden böyle bir adım attıklarını şöyle açıklanıyor: "Harika hikayelerin ekranları aşıp insanların hayatlarının bir parçası haline gelmesine bayılıyoruz. Giysi ve oyuncaklardan sürükleyici etkinlikler ve oyunlara kadar hayranlarımız için hikayelerimizin dünyasını nasıl genişletebileceğimize bakıyoruz. Kullanıcıların en sevdikleri hikayelerle bağlantı kurmanın yeni bir yolunu sunmaktan ve onları hikaye anlatımının gücünü tüm biçimleriyle tanıştırmaktan heyecan duyuyoruz."

Netflix.shop'ta şu anda satışta olan tüm ürünlere buradan ulaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.