Sızdırmazlık test cihazı üreticisi Adlema, 1 milyon TL yatırım aldı

Sızdırmazlık konusuna odaklanan Adlema, TRAngels’tan 1 milyon TL yatırım aldı.
Sızdırmazlık test cihazı üreticisi Adlema, 1 milyon TL yatırım aldı

15 İTÜ Çekirdek girişiminin 2020'nin ilk yarısında toplam 20 milyon TL'den fazla yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bu girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan Adlema, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Adlema, 1 milyon TL yatırım aldı.

Söz konusu 1 milyon TL’lik yatırımın TRAngels tarafından yapıldığını da paylaşalım. Kurulduğu günden bu yana yapay zekadan, bulut ve mobil çözümlere, enerjiden biyoteknolojiye, medikalden gıdaya pek çok alanda 40’dan fazla girişime yatırım yapan TRAngels‘ın bugüne kadar toplamda 6 milyon dolar yatırım yaptığını da paylaşalım.

Sızdırmazlık konusuna odaklanan Adlema, endüstriyel ürünler için son derece önemli olan sızdırmazlık özelliğinin, hızlı, ekonomik ve güvenilir biçimde kontrol edilmesini sağlayan test cihazları geliştiriyor. Adlema‘nın ürettiği test cihazları ile birlikte hassas ölçüm ve raporlama yapabildiğini de belirtelim.

TÜBİTAK onayı ve desteği ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurdukları Ar-Ge merkezlerinin ve İstanbul’da bulunan satış ve destek ofisleri ile sızdırmazlık testleri konusunda her zaman öncü ve yenilikçi konumda olduklarını belirten Adlema kurucu ortağı Barış Hökevek, alanlarında dünyada söz sahibi olmak amacıyla çıktıkları yolda, yerel ve global pazarlarda fayda sağlayabilecek potansiyele sahip, girişim projelerine yatırım ve danışmanlık yapan TRAngels’ın hayallerine ortak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Adlema girişiminin İTÜ Çekirdek’in her yıl girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up Challenge’ta finalist olarak ödüle layık görülmesinin yanı sıra TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerinden yararlandığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.