Dijital lojistik girişimi Yolda.com, 1,9 milyon dolar yatırım aldı

Yolda.com tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, henüz ilk yılında 1,9 milyon dolar tutarındaki ikinci yatırım turunu kapattı. 
Dijital lojistik girişimi Yolda.com, 1,9 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren bir girişim olan Yolda.com'u sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Yolda.com, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Yolda.com tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, henüz ilk yılında 1,9 milyon dolar tutarındaki ikinci yatırım turunu kapattı. 

Hatırlatmak gerekirse Dijital lojistik girişimi Yolda.com'un Collective Spark liderliğinde 830 bin dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 yılın ardından ikinci yatırımını alan Yolda.com'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 2,7 milyon dolara ulaştı.

Söz konusu 1,9 milyon dolarlık yatırımın Avusturya merkezli Speedinvest’in liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Speedinvest haricinde ise yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından olan Collective Spark ve diğer tüm melek yatırımcılar da katıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Yolda.com'un güçlü bir Seri A yatırım turuna hazırlandığını da ekleyelim. Tüm mevcut yatırımcılarının yatırıma dahil olmasının onlar için çok önemli olduğunu belirten Yolda.com kurucu ortağı ve CEO’su Volkan Özkan, yeni yatırımcısının ise Yolda.com'a globalleşme yolculuğunda güç vereceğini paylaştı.

İlk yılında parsiyel (LTL) taşımacılıkta çok önemli taşıma hacimlerine ulaştıklarını da belirten Özkan, yeni yatırımla hedeflerinin hizmet alanını tam kamyon yükü (FTL) çözümleriyle genişleterek yaklaşık 10 kat büyümek ve Avrupa başta olmak üzere uluslararası alanda faaliyet gösteren bir firma haline gelmek olduğunu da sözlerine ekledi. Bu hedefler doğrultusunda Yolda.com ekibinin 1 yıl içinde 2 kat büyüyeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.