İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren girişim: Yolda.com

Volkan Özkan ve C. Murad Özsert tarafından Şubat 2020’de kurulan Yolda.com, sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek parsiyel taşımacılığa ve paylaşım ekonomisine odaklanıyor.
İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren girişim: Yolda.com

Günümüz iş ortamının ihtiyaçları ve pandemi sonrası oluşan yeni beklentiler lojistik ve tedarik zinciri yönetiminde yenilikçi yaklaşımlara ihtiyacı ortaya çıkardı. Özellikle ülkemizde bir firma sevkiyat ihtiyacını karşılamak için hala onlarca telefon görüşmesi yapıyor, birçok kağıt, belge ve evrak işi ile uğraşıyor. Ayrıca tüm tırı ya da kamyonu dolduracak kadar ürünü yoksa sevkiyat süreci oldukça maliyetli hale dönüşüyor.

Lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiriyor

İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren Yolda.com, sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek parsiyel taşımacılığa ve paylaşım ekonomisine odaklanıyor. Yolda.com, parsiyel taşımacılığın ve dijitalleşmenin ülkemizde göz ardı edilmemesi gerektiğini; yurt içinde ve yurt dışında fırsatın bu alanda olduğunu söylüyor. Şirket, parsiyel taşımacılıkta başta KOBİ’ler olmak üzere tüm şirketlerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

Volkan Özkan ve C. Murad Özsert

Yolda.com, Volkan Özkan ve C. Murad Özsert tarafından Şubat 2020’de kuruldu; 1 Nisan 2020’de operasyonlarına başladı. Volkan Özkan lojistik sektöründe hem yurt dışında hem yurt içinde deneyime sahip, Murad Özsert ise aileden gelen lojistik deneyiminin yanı sıra teknoloji konusunda uzman. Yolda.com, şu anda 21 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.

Yolda.com teknolojisi MVP olarak 6 ayda geliştirildi ve müşterilere sunuldu. Şu anda müşterilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda aynı zamanda pazarın ihtiyaçları düşünülerek ek özellikler geliştirilmeye devam ediliyor. 2021 yılını ürün geliştirme senesi olarak gördüklerini söyleyen Yolda.com, geliştireceği çözümler ile dünyada ses getirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinde taşımacılık hizmeti sunuyor

Henüz dokuz aylık bir girişim olan Yolda.com, şu anda Türkiye’nin 81 ili ve 922 ilçesinde taşımacılık hizmeti sunuyor. DSV ile yaptığı anlaşma sayesinde de başta ihracatçı KOBİ’ler olmak tüm işletmelerin Avrupa’ya (16 ülke) ulaşmalarına destek oluyor. 300’ün üzerinde kurumsal ve KOBİ müşterisi bulunan şirket, 2021 sonu için 1000 aktif müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Aylık bazda yüzde 50 büyüme kaydeden Yolda.com, 2021 sonuna kadar ekibini 60 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Yolda.com'un gelir modeli

Yolda.com, tüm lojistik tarafların operasyonlarını gerçekleştirmeleri ve yönetmeleri için tek bir kontrol paneli sunuyor. Taşıma ihtiyacı olan müşteriler Yolda.com’a üye olarak anında taşıma taleplerini sisteme girerek, üç farklı gönderim tipinde fiyat teklifinden birini seçebiliyor. Taşımalarına onay vermenin ardından aynı kontrol paneli üzerinden gönderilerinin son durumlarını takip edebiliyor ve raporlayabiliyor. Yine sistem üzerinden ihtiyaç duydukları teslim evraklarına ulaşabiliyor. Tüm bu sürecin ardından Yolda.com’un lojistik uzmanlardan oluşan operasyon ekibi, tüm taşıyıcı ve depolayıcı iş ortaklarıyla lojistik operasyonunun sorunsuz, zamanında ve verimli olmasını sağlıyor.

Collective Spark liderliğinde 830 bin dolar yatırım aldı

Yolda.com, kuruluş sürecini takiben ilk yatırım turunu 830 bin dolar ile tamamladı. Collective Spark liderliğindeki yatırım turuna yurt dışından ve Türkiye’den birçok tanınmış melek yatırımcı katıldı. Yatırımcıları arasında iyzico kurucusu Barbaros Özbuğutu, Runtastic kurucusu Florian Gschwandtner, N26 ve iyzico yatırımcılarından Marcus Mosen, SumUp ve Payworks gibi başarılı startup’lara yatırım yapan Stefan Kalteis gibi isimler bulunuyor.

Yolda.com'un gelecek hedefleri

Yolda.com, ekibini yeni yeteneklerle büyütmeyi, yeni nesil teknolojiler geliştirerek otomasyon ve operasyonel verimliliği arttırmayı hedefliyor. Geliştirdiği teknoloji ve çözümler ile sadece müşterilerinin nezdinde değil, sektörde de dijitalleşmeye öncü olmayı amaçlıyor. Şirketin asıl hedefi ise taşıma talebinin oluşturulmasından teslimat sonrasına kadar tam otomasyon sağlamak. Önümüzdeki dönemde tedarikçileri için bir yönetim uygulaması geliştiriyor. Şirket, ayrıca FTL kaslarını da geliştirip taşımacılıkta orta vadede tüm servisleri kapsayacağını belirtiyor.

Yolda.com'un hedeflerinden biri de ihracat yapan KOBİ segmentinde ve ihracat odaklı e-ticaret sektöründe büyümek. Şirket, ülkemiz için çok kritik olan ihracat yönlü üretim ve bunun ulaştırılmasını çok önemli görüyor. Ancak sektörün bugününe baktığımızda, özellikle KOBİ’lerin uygun fiyata güvenilir ve spot yurtdışı lojistik operasyonlarına ulaşmakta zorluk çektiğini söylüyor. Uzun sözleşme süreçleri, finansal bariyerler operasyonları engelleyici nitelikle sorunlar ortaya çıkarabiliyor. Yolda.com, bu noktada esnek, uygun fiyatlı ve hızlı müşteri kabul süreçleriyle ülkemiz ihracatçılarına katkı sağlamayı hedefliyor. Yurt dışı ihracatçısı e ticaret firmalarına ise hızlı, uygun fiyatlı ve profesyonel bir lojistik hizmeti sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.