İnşaat sektörüne odaklanan fintech Briq, Tiger Global liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle inşaat sektörünün kullanabilmesi için geliştirilmiş bir fintech platformu olan Briq, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
İnşaat sektörüne odaklanan fintech Briq, Tiger Global liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle inşaat sektörünün kullanabilmesi için geliştirilmiş bir fintech platformu olan Briq, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Eniac Ventures ve Blackhorn Ventures da katıldı. Crunchbase verilerine göre, alınan 30 milyon dolarla birlikte Briq'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 46 milyon dolara ulaştı.

Ocak 2018'de hayata geçirilen Briq, inşaatla ilgilenen finans profesyonellerinin hayatlarını kolaylaştırmak ve müteahhitleri daha karlı hale getirmek için oluşturulmuş bir kurumsal performans yönetimi ve otomasyon platformu. Briq, inşaat şirketleri için finansı modernize etmeye yardımcı oluyor ve bunu yaparken yapay zeka tabanlı tahmin, arama ve otomasyonları içeren kapsamlı bir modern teknoloji paketi sunuyor. Böylelikle her büyüklükteki inşaat şirketinin yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Briq, müteahhitlerin, inşaatın tüm aşamalarında daha iyi sonuçlar elde etmek için verilerini kullanmalarına yardımcı oluyor. Ücreti artırmaya ve genel giderleri azaltmaya yardımcı olmak için otomasyon, makine öğrenimi ve tahmine dayalı teknolojilerden yararlanıyor.

Briq'in öne çıkan iki platformu bulunuyor. Bunlardan ilkinin Briq Kurumsal Performans Yönetimi (CPM) platformu iken, diğerinin faturaları ve ödemeleri yönetmek için bir inşaat özgü bankacılık platformu olan BriqCash olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

İnşaat teknolojisi devi Procore'da ve Kanadalı yazılım devi CMiC'de eski bir yönetici olan Briq CEO'su ve kurucu ortağı Bassem Hamdy, Ocak 2020'den bugüne şirketin yıllık gelirleri yüzde 200 arttığını söylüyor. Ayrıca Briq'in çalışan sayısı bir yıl önceki yıl 35 iken bu sayı şu anda 100'e ulaşmış durumda. Şirketin şu anda 150 müşterisi var ve platform, müteahhitlere 10 milyon dolardan 1 milyar dolara kadar gelir sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.