SoftBank, Mexico City merkezli yatırım platformu GBM'e yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaptı

Meksika borsasında 35 yıllık bir yatırım platformu olan Grupo Bursátil Mexicano, yani GBM, SoftBank'ten 150 milyon dolara kadar yatırım aldı, ancak yatırımın net miktarı açıklanmadı.
SoftBank, Mexico City merkezli yatırım platformu GBM'e yaklaşık 150 milyon dolar yatırım yaptı

Meksika borsasında 35 yıllık bir yatırım platformu olan Grupo Bursátil Mexicano, yani GBM, SoftBank'ten 150 milyon dolara kadar yatırım aldı, ancak yatırımın net miktarı açıklanmadı. Forbes Mexico'nun haberine göre bu yatırımla beraber GBM'in değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

GBM, alınan yatırımı ekibini genişletmek için kullanacağını açıkladı. Zira şirket, B2C ve B2B tekliflerinde büyümeye ve yeni dikeylere doğru genişlemeye devam etmek istiyor.

GBM CEO'su Pedro de Garay, onları bu dönüm noktasına getiren asıl gücün, şirketin son yıllarda teknoloji açısından yaşadığı ilerleme olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz sene platformunda 38 binden fazla hesap bulunan şirket, bu sayıyı kısa bir sürede 650 bine çıkarmayı başardı. 2021'in ilk çeyreğinde ise bu sayı 1 milyonun üzerine çıktı. Bu da 2020'nin başından itibaren 30 kattan fazla büyüme yaşandığı anlamına geliyor. Şirketin CEO'su bunun nedenini GBM'in dijital yaklaşıma sahip olması şeklinde açıkladı. 

GBM'nin müşterilerinin çoğu perakende müşterileri. Ancak şirket aynı zamanda Netflix, Google ve BlackRock gibi global şirketlerin yanı sıra dünya çapındaki en büyük yatırım yöneticilerinin çoğuna da hizmet verdiğini iddia ediyor. Spesifik olarak söylemek gerekirse GBM, Meksika'daki en büyük kamu şirketlerinin yüzde 40'ına ve ultra yüksek gelirli bireylerden oluşan geniş bir tabana hizmet veriyor.

SoftBank Latin America Fund'ın lideri Juan Franck, Meksika'daki perakende yatırımı alanının bir dönüm noktasında olduğunu düşünüyor. Bu nedenle şirket, GBM'in oluşturduğu dijital platformun gücünde büyük bir potansiyel gördüğünü belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.