Koç Holding ve Inventram giyilebilir artırılmış gerçeklik teknolojisi üreten Augmency'ne 1 milyon dolar yatırım yaptı

Koç Holding ve Inventram, Augmency'ne 1 milyon dolar yatırım yaptı. Toplantı esnasında Augmency'nin ürünü Cyclops HMD® de tanıtıldı.
Koç Holding ve Inventram giyilebilir artırılmış gerçeklik teknolojisi üreten Augmency'ne 1 milyon dolar yatırım yaptı

Geçen sene 10'uncu yaşını kutlayan yüksek teknoloji yatırım şirketi Inventram, Prof. Dr. Hakan Ürey tarafından kurulan giyilebilir artırılmış gerçeklik teknolojileri geliştiren Augmency'ye Koç Holding ile birlikte yatırım yaptıklarını açıkladı. Inventram Genel Müdürü Cem Soysal, yatırım tutarının 1 milyon dolar olduğunu kaydetti. Bu durumun Türkiye'de üretilen teknolojinin temsili açısından önemli olduğunu söyledi. Soysal, ayrıca Inventram'ın şimdiye kadar dokuz girişime 25 milyon dolar finans akışı sağladığını sözlerine ekledi.

Toplantıya Soysal'ın yanı sıra Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu ve Augmency Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Ürey de katıldı. Etkinlikte şirketin yeni ürünü Cyclops HMD® de tanıtıldı. Bu ürün, giyilebilir akıllı başlık olarak tanımlanıyor. Ürey, ürünün artırılmış gerçeklik sektörüne yeni bir soluk getirdiğini söylüyor ve ürünün çalışma şeklini şöyle anlatıyor: “Augmency olarak artırılmış gerçeklik teknolojisi ile geliştirdiğimiz Cyclops HMD® ürünümüz sayesinde, sahada bir problem olduğunda operatörlerin uzaktaki eksperlerden destek almasını sağlıyoruz. Eller serbest çalışmaya olanak veren Cyclops HMD®, şehirler ve ülkeler arası gerçek zamanlı şekilde saha çalışanının gördüğünü canlı olarak uzmana iletiyor ve uzman saha çalışanının ekranına AR destekli görüntü ve dosya gönderebiliyor. Uzman, videoyu dondurarak ve canlı görüntüyü yakalayarak bazı açıklamalar yapabiliyor, görüntüler üzerine çizim yapabiliyor ve bazı kısa mesajlar yazabiliyor, bunu da operatörün ekranına geri gönderebiliyor. Bu şekilde sahada kullanıcıya hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde uzaktan destek sağlanıyor. Cyclops HMD® ayrıca çözüm arşivi de oluşturuyor.”

Bu ürünün sanayi kuruluşlarının iş süreçlerinde büyük rol alacağına değinen Hakan Ürey, “Bir üretim bandının veya saha operasyonlarının durması, şirketin hem üretim hedeflerinde hem de mali tablolarında ciddi zararlara neden olmaktadır. Biz hataları azaltan ve üretim verimliliğini, sürekliliğini sağlayacak bir ürün çıkardık” diye konuşuyor.

Augmency, Ürey tarafından 2016 yılında Altuğ Karayel ile kuruldu. Koç Üniversitesi'nin spin off'u olarak faaliyete geçen şirket, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri içinde yazılımı ve donanımı tamamen yerli olan tek uzaktan görüntüleme sistemine sahip. Türkiye'de bu alanda yerli tasarım ve yazılım ürünü sunan şirketlerden biri. Augmency, üretimden eğitime kadar birçok alanda yüksek verimlilik sağlayan platformlar sunuyor. Şirket, önümüzdeki dönemlerde global pazarlara açılmayı hedefliyor.

Mitsui ile ortaklık sonlandı

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığında kurulan Inventram tüm odağını üniversitelerden ileri teknoloji geliştiren spin-off'lar çıkarmak üzerine kurgulayan ilk yatırım şirketi... Nisan 2010'da kuruldu. Altı yıl sonra Japonya’nın en büyük yatırım gruplarından biri olan Mitsui ile ortaklık anlaşmasının imzalamış. Mitsui şirketin yüzde 30 hisse ortağı olmuştu. Bugünki basın açıklamasında bu ortaklığın sonlandığı açıklandı. Bu ayrılığın nedeni ise vizyon uyuşmazlığı olarak belirtildi. 

Şimdiye kadar nesnelerin interneti ve sensörler, robotik teknolojileri, medikal teknolojiler, nanoteknoloji, yapay zekâ, büyük veri ve bulut sistemleri, otomotiv teknolojileri, elektronik ve dayanıklı tüketim, savunma sanayi teknolojileri dâhil olmak üzere pek çok alanda yatırım yaptı. Inventram, yıl içerisinde sağlık teknolojilerine ilişkin 2 ayrı şirket yatırım yapacaklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.