Stack Overflow, Prosus tarafından 1,8 milyar dolara satın alınıyor

Temelde yazılım geliştiriciler için soru-cevap platformu olarak hizmet veren Stack Overflow, edindiğimiz bilgilere göre Prosus tarafından satın alınıyor.
Stack Overflow, Prosus tarafından 1,8 milyar dolara satın alınıyor

Odağına yazılım geliştiricileri alan popüler bir platform olan Stack Overflow ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Temelde yazılım geliştiriciler için soru-cevap platformu olarak hizmet veren Stack Overflow, edindiğimiz bilgilere göre Prosus tarafından satın alınıyor.

Prosus'un web sitesi üzerinden paylaşılan bilgilere göre şirket, Stack Overflow'u satın almak için 1,8 milyar doları gözden çıkarmış durumda. 2008 yılında Jeff Atwood ve Joel Spolsky tarafından New York'ta kurulan Stack Overflow, zaman içinde geliştiriciler için en önemli platformlardan biri haline geldi.

Bugüne kadar 153 milyon dolar yatırım alan Stack Overflow'un toplamda 100 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim. Stack Overflow'un yatırımcıları arasında ise Andreessen Horowitz, Spark Capital, Silver Lake Waterman, GIC, Union Square Ventures, Index Ventures ve Times Bridge gibi önemli firmalar yer alıyor.

Yapılan açıklamalara göre satın almanın ardından Stack Overflow'un bağımsız bir şekilde operasyonlarına devam edeceğini de paylaşalım. Prosus'tan bahsetmek gerekirse Güney Afrika merkezli Naspers'ın halka açık birimi olarak faaliyet gösteren Prosus, günümüzün en büyük şirketlerinden biri olan Tencent'te de 200 milyar dolarlık hisseye sahip durumda. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Stack Overflow kurucu ortağı ve CEO'su Joel Spolsky, Stack Overflow'un tam olarak aynı plana ve aynı iş uygulamasına göre kendi ekibi ile birlikte bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.