Alman ulaşım servisi FlixMobility, 650 milyon dolar yatırım aldı

FlixBus otobüs ağının ve FlixTrain demiryolu hizmetinin ana şirketi olan Münih merkezli FlixMobility, G Serisi yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı.
Alman ulaşım servisi FlixMobility, 650 milyon dolar yatırım aldı

FlixBus otobüs ağının ve FlixTrain demiryolu hizmetinin ana şirketi olan Münih merkezli FlixMobility, G Serisi yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı. Mevcut yatırımcılar General Atlantic, Permira, TCV, HV Capital, BlackRock, Baillie Gifford ve SilverLake'in de katıldığı turun yeni yatırımcısı Canyon Partners oldu. 650 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı. 

Şirketin kurucuları Andre Schwaemmlein ve Jochen Engert tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Avrupa'daki kilit noktalar pandemi kısıtlamalarını daha da azaltınca insanların daha fazla seyahat edeceklerini ve böylelikle aldıkları yatırımın büyümelerine katkıda bulunacağını açıkladı. Zira FlixMobility, karantina sırasında yeterince faaliyet gösteremese bile iş ortaklarıyla etkileşim halinde kalmaya devam etti. Ancak haliyle yaptığı işte düşüş yaşandı. 

FlixMobility, yeni yatırım öncesinde en son 2019'da gerçekleşen bir yatırım turunda para toplamıştı ve şirketin o zamanki değerlemesi 2.44 milyar dolardı. Bu arada belirtelim hatırlayacağınız üzere Ekim 2019'da Flixbus, Kamil Koç'u satın alarak Türkiye pazarına da girmişti.

29 ülkede hizmet veren FlixMobility, FlixBus ve FlixTrain markaları aracılığıyla uygun, ekonomik ve çevre dostu seyahat için yeni alternatifler sunan genç bir ulaşım şirketi. Şirket kurulduğundan bu yana, hızla Avrupa'nın en büyük uzun mesafe otobüs ağını hayata geçirdi ve ilk yeşil otobüs ağını başlattı. 2018'de uzun mesafeli trenlerin yanı sıra Almanya ve Fransa'da tamamen elektrikli otobüsler için bir pilot proje oluşturdu. 2013'ten bu yana FlixMobility, 100 milyondan fazla insanın Avrupa'da seyahat eşlikçisi oldu.

2018'de FlixMobility, FlixBus ABD'yi piyasaya sürdü ve ABD pazarına giriş yapmış oldu. Yeşil FlixBus filosu, bölgesel KOBİ'lerden otobüs ortakları tarafından yönetilirken, FlixTrain özel tren şirketleriyle iş birliği içinde çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.