İndirim arayan müşterileri sadık alışverişçilere dönüştürmek mümkün olabilir

Sürekli indirim ve kampanya arayan müşteri kitlesi için marka ya da perakendeciden çok ürünün fiyatı öne çıkmakta. Bununla birlikte bu müşterileri daha sadık hale getirecek yöntemler olabilir.
İndirim arayan müşterileri sadık alışverişçilere dönüştürmek mümkün olabilir

Online alışverişlerin artması, ekonomik koşulların daha zor şartlarda olması ve salgının etkisi ile ödeme ertelemeler birçok kullanıcı ve küçük işletme için kurtarıcı oldu. Türkiye'de neredeyse tüm bankalar tarafından sağlanan bu olanak, globalde Klarna, Afterpay ve Affirm gibi servislerin isimlerinin daha çok duyulmasına ve kullanım ağlarının genişlemesine yol açtı. 

Bununla birlikte ödeme ertelemelerin özellikle genç müşteri kitlesinin gereksiz harcama yapmasına yol açarak borç birikmesine neden olduğu da söylenmekte. Yapılan araştırmalar da kullanıcıların benzer sorunları hissettiğini, hatta önümüzdeki 12 ay içindeki ödemelerinde sorun yaşayacaklarını düşündüklerini gösteriyor. Kredi kartlarını düşündüğümüzde sonraki aylara biriken borçların kontrolsüz şekilde olduğu durumda ödemelerde zorlanılacağı, minimum ödemeler ile miktarın artacağı anlamına da geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.