Yazılım geliştiriciler ile şirketleri buluşturan işe alım deneyimi platformu: Exceptionly

Exceptionly, yazılım sektöründe yetenek avcılığı yapıyor ve başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerle yazılım geliştiricileri bir araya getiriyor.
Yazılım geliştiriciler ile şirketleri buluşturan işe alım deneyimi platformu: Exceptionly

Exceptionly, bir yanda yazılım sektöründe yetenek avcılığı yaparak kabiliyetlerin ve işe uygunluğun küresel ölçekte değerlendirilmesini sağlarken, diğer yanda başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerle yazılım geliştiricileri bir araya getiriyor.

170 ülkeden 2 milyonu aşkın yazılım geliştirici verisine sahip

Sinan Ata tarafından hayata geçirilen platformun amacı, verimsiz aday ve mülakatlarla kaybedilen zamanın önüne geçmek. Bu kapsamda “Mühendisten-mühendise işe alım deneyimi” isimli bir yapı kuran girişim, bünyesinde hazırladığı küresel ölçekteki zorlu test ve değerlendirmelerden geçen yazılım geliştiricileri dünya genelinde binlerce şirketin karşısına çıkarıyor. Exceptionly, başlattığı yeni nesil yetenek avıyla bugün 170 ülkeden 2 milyonu aşkın sınanmış yazılım geliştirici verisine sahip.

Yapılan araştırmalara göre ABD’li şirketler yalnızca deneyimli bir yazılım geliştirici bulmak için 30 bin doların üzerinde bütçe harcıyor; ancak Exceptionly, şirketler için operasyonel yükü azaltıp işe alım süreçlerini hızlandırmanın yanında küresel yeteneklere ulaşma imkanıyla yüzde 50’nin üzerinde maliyet avantajı sağlıyor. Kendisini 1000’den fazla çalışanı olan büyük şirketler için İK departmanlarının önemli bir iş ortağı, küçük şirketler için ise mühendislik yöneticilerinin şirket dışındaki İK departmanı olarak konumlandıran Exceptionly’nin iş modeli ise istihdam edilen her geliştiricinin yıllık geliri üzerinden komisyon almaya dayanıyor.

Exceptionly’nin kurucu ortağı Sinan Ata'nın kariyeri boyunca yazılım geliştirici işe alım süreçleri özelinde dünya çapında 50 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ve 2 milyonun üzerinde yazılım geliştiricinin mesleki bilgi ve deneyimlerini sınayan yapılar kurduğunu da hatırlatalım. Ata ayrıca, 4 binin üzerinde tam zamanlı yazılım geliştiriciyi de işe aldı.

Microsoft ve Spotify’da yöneticilik yapan Ergül Çivi de Exceptionly ekibine katıldı

Exceptionly ekibi, son olarak dünya devleri Microsoft ve Spotify’da yöneticilik yapan Ergül Çivi’yi Kurucu Ortak ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan (COO) olarak bünyesine kattı. Exceptionly ekibinin yüzde 41'ini kadınların oluşturduğunu da belirtelim.

Exceptionly'yi buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.