Leo AR'ın tohum yatırım turuna Teknasyon da katıldı

Edindiğimiz bilgilere göre Leo AR'ın 3 milyon dolarlık tohum yatırımına Teknasyon da katıldı.
Leo AR'ın tohum yatırım turuna Teknasyon da katıldı

Şahin Boydaş'ın ve Dana Loberg'in kurucusu olduğu Leo AR'ın IVP'den Dennis Phelps, betaworks, Deutsch Telekom, Quake Capital ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla Great Oaks Ventures liderliğinde 3 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Leo AR'ın tohum yatırımına Teknasyon da katıldı. Leo AR yatırımının Teknasyon tarafından bu yıl gerçekleştirilen ikinci yurt dışı yatırımı olduğunu da ekleyelim. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile bulunulan ortama gerçek zamanlı olarak 3D objeler ekleyip video çekilmesini sağlayan Leo AR, yapılan anlaşma ile birlikte Rockads programına da dahil oldu. 

Hatırlatmak gerekirse Teknasyon, Rockads programı dahilinde verdiği destekle birlikte yurt içi ve yurt dışı mobil uygulama girişim ekosistemini geliştirmeyi amaçlıyor. Halihazırda 102 girişimin dahil olduğu program, 55 kişiden oluşan bir ekip ile birlikte yönetiliyor.

Rockads programı, sektör öngörüleri, rakip analizleri, hedef pazarların tespiti, kreatif hazırlığı, monetizasyon, müşteri yaşam ömrü ve kârlılıkların artırılması gibi alanlarda girişimlere danışmanlık veriyor.

Kullanıcıların bulundukları çevreyi yeniden tanımlamalarını ve hayatlarına eğlence katmalarını amaçlayan Leo AR, kullanıcılarına kütüphanesinde bulunan 1500’ün üzerinde 3D objesinden birini seçme fırsatı da sunuyor. Leo AR’da bugüne kadar 8 milyondan fazla video üretildiğini de paylaşalım.

Leo AR olarak artırılmış gerçeklik alanındaki büyümelerini sürdürürken Teknasyon’dan aldıkları yatırım ve desteğin onları  heyecanlandırdığını dile getiren Leo AR CEO’su Dana Loberg, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarına saniyeler içerisinde AR videolarını oluşturmalarını sağladıklarını ve bunu her yaştan insanın kolaylıkla kullanacağı şekilde ürünleştirecekleri için çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Artırılmış gerçeklik teknolojisini ve bu teknoloji ile üretilen girişimleri büyük bir ilgiyle takip ettiklerini belirten Teknasyon CIO’su Onur Kurugöl, Leo AR'ın bu alanda başarısını kanıtlamış ve her geçen gün kendisini yenileyerek ileri taşıyan, global ölçekte ses getirecek bir uygulama olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.