650 milyon dolar yatırım alan Alman sigorta girişimi Wefox'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

Almanya merkezli sigorta girişimi Wefox, Target Global'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sonrasında Wefox'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı.
650 milyon dolar yatırım alan Alman sigorta girişimi Wefox'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

Almanya merkezli sigorta girişimi Wefox, Target Global'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 650 milyon dolar yatırım aldı. Tura, şirketin mevcut yatırımcıları OMERS Ventures, G Squared, Mountain Partners, Merian, Horizons Ventures, Eurazeo, Mubadala Capital, Salesforce Ventures, Speedinvest, CE Innovation Capital, GR Capital ve Seedcamp'in yanı sıra yeni yatırımcılar FinTLV, Ace & Co, LGT, Lightrock, Partners Group, EDBI, Jupiter ve Decisive de katıldı.

Yeni alınan yatırım sonrasında Wefox'un değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı. Aslında şirket, bundan önce de unicorn seviyeye ulaşmıştı. Wefox'un değerlemesi 2019 yılında da 1.65 milyar dolardı. 

2015 yılında kurulan şirket, brokerleri müşterilere bağlayan ana platformunun yanı sıra doğrudan tüketiciye yönelik sigorta ürünleri de sunuyor. Wefox, yalnızca Wefox ürünlerini satan 700 acenteye sahip, ayrıca yaklaşık 5 bin kişi Wefox ürünlerini dağıtabiliyor. Wefox sigorta ürünleri sunmasının yanı sıra yakında, kullanıcıları yaklaşan tehlikeye karşı uyarmak için akıllı telefonlardan ve diğer bağlı cihazlardan gelen verileri kullanacak bir risk önleme ürünü olan Wefox Prevent adlı bir hizmeti de yayına almayı planlıyor. Şirket, bu kapsamda Paris'te bir yapay zeka ekibi de kurdu.

Wefox'un kurucusu ve CEO'su Julian Teicke, daha önce verdiği röportajlarda şirketin C Serisi için 1 milyar dolara kadar yatırım alabileceğini söylemişti. Bu noktada alınan 650 milyon doların beklentileri aşmadığını söyleyebiliriz. 

Teicke daha önce, Wefox'un Avrupa'daki diğer yeni girişimler gibi SPAC ile birleşme yoluyla halka açılma konusunda teklifler sunduğunu söylemişti. Ancak şu anda firmanın rakamlara odaklandığını söyledi ve Wefox'un halka açılıp açılmayacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.