D2C diş sağlığı girişimi Zenyum, 40 milyon dolar yatırım aldı

Doğrudan tüketiciye odaklanan Singapur merkezli diş sağlığı girişimi Zenyum, L Catterton'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
D2C diş sağlığı girişimi Zenyum, 40 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli diş sağlığı girişimi Zenyum, L Catterton'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Sequoia Capital India, RTP Global, Partech, TNB Aura, Seeds Capital ve FEBE Ventures da tura dahil oldu. Yatırımın 25 milyon doları L Catterton'dan geldi. 

Yeni yatırım şirketin Asya'daki büyümesi, ürün yelpazesinin genişletilmesi ve teknolojisinin geliştirilmesi için kullanılacağı açıklandı.

2018'deki kuruluşundan bu yana Zenyum katlanarak büyüdü ve yalnızca 2020'de 4 kat gelir artışı gördü. Yakın zamanda, karmaşık diş hizalama sorunlarını tedavi etmek için en gelişmiş çözümü olan ZenyumClear Plus'ı piyasaya süren girişim, Asya genelinde uygun fiyatlı dişçilik kozmetikleri kategorisinden yararlanmak için iyi bir konuma sahip olduğunu iddia ediyor. Girişimin, ZenyumClear Plus ile birlikte ZenyumClear hizalayıcılar ve ZenyumSonic elektrikli diş fırçaları gibi ürünleri bulunuyor.

Yeni yatırımla beraber Zenyum'un bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 56 milyon dolara ulaştı. L Catteron'un ise portföyündeki dişle ilgili diğer yatırımları arasında Ideal Image, ClearChoice, dentalcorp, OdontoCompany, Espaçolaser ve 98point6 yer alıyor.

L Catterton Asia Büyüme Yatırımları Başkanı Anjana Sasidharan, estetik bilincine sahip Y kuşağı tarafından beslenen Asya'daki uygun fiyatlı diş kozmetik pazarının hızla büyüdüğünü ve Zenyum'un bu kategoride bölgesel şampiyon olma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda kendilerine yatırım yapmış olmaktan memnun olduklarını sözlerine ekliyor. 

Zenyum'un Kurucu Ortağı ve CEO'su Julian Artope, Zenyum ekibinin L Catterton'ın global marka oluşturma konusundaki uzmanlığından yararlanmayı dört gözle beklediklerini söylüyor. 

D2C, son dönemde fazlasıyla ön plana çıkan bir alan. Zira D2C, markalara son dönemde müşteri sadakatini sağlama konusunda fayda sağlıyor. Özellikle bu pandemi döneminden önce de hayatımızda olan D2C'ler için daha büyük bir fırsat alanı doğmaması işten bile değil. D2C markaların müşteriye özel kişisel teklifler sunması, hem ellerindeki veri hem de ürünlerdeki uygulamaları farklı kitleler için değiştirme kıvraklığı açısından bu kategorilerdeki markalara daha çok oyun alanı sağlıyor. D2C odağındaki kapsamlı Insights içeriklerimize buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.