Xiaomi, 200W'lık "HyperCharge" hızlı şarj teknolojisiyle 8 dakikada tamamen şarj imkanı sunacak

4 bin mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan Mi 11 Pro, Xiaomi'nin 200W gücündeki "HyperCharge" isimli hızlı şarj teknolojisi ile birlikte kablolu olarak 8 dakika içinde tamamen şarj edildi.
Xiaomi, 200W'lık

Akıllı telefonların sunduğu hızlı şarj teknolojileri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Kısa süre önce hızlı şarj testlerinden birini yayınlayan Xiaomi, bu konuda yeni bir dünya rekoru kırdığını iddia etti. Xiaomi tarafından aktarılan bilgilere göre hem kablolu hem de kablosuz hızlı şarj konusunda önemli başarılar elde edildi.

Edindiğimiz bilgilere göre Xiaomi'nin hızlı şarj testlerinde markanın kendi üretimi olan Mi 11 Pro modelinin modifiye edilmiş bir versiyonu kullanıldı. 4 bin mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan Mi 11 Pro, Xiaomi'nin 200W gücündeki "HyperCharge" isimli hızlı şarj teknolojisi ile birlikte kablolu olarak 8 dakika içinde tamamen şarj edildi.

Kablosuz şarj konusunda da 120W gücünde bir hızlı şarj teknolojisi sunan Xiaomi, Mi 11 Pro modelini 15 dakika içinde tamamen şarj etti. 200W kablolu hızlı şarj ve 120W kablosuz hızlı şarj teknolojilerinin henüz geliştirme sürecinde olduğunu ve ne zaman kullanıma sunulacakları ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmadığını da ekleyelim.

Karşılaştırmak gerekirse günümüz akıllı telefonlarında kablolu olarak 120W hızlı şarj teknolojisi nadir de olsa karşımıza çıkıyor. Bu hızın kablosuz şarj için sunulması oldukça önemli bir gelişme. Hatırlatmak gerekirse 120W hızlı şarj teknolojisi de geçtiğimiz yıl yine Xiaomi ile karşımıza çıkmıştı.

Sonrasında Oppo ve Vivo gibi diğer Çin merkezli akıllı telefon üreticileri de kendi hızlı şarj teknolojilerini görücüye çıkarmaya başladılar. Kısacası, hızlı şarj teknolojileri Çin merkezli akıllı telefon üreticileri arasında bir yarışa dönüşmüş durumda. Son bilgiler ışığında bu yarışı şu an için Xiaomi'nin kazandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.