Rota optimizasyonu çözümü Optiyol, 810 bin dolar yatırım aldı

810 bin dolarlık yatırıma Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, Fark Holding, Dinçer Lojistik, Coşkunöz Holding ve Arya Kadın Yatırım Platformu da katıldı. 8
Rota optimizasyonu çözümü Optiyol, 810 bin dolar yatırım aldı

Ford Otosan!ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure ile Optiyol ve Bluedot girişimlerine yatırım yaptığını dün sizlere aktarmıştık. Bugün ise Optiyol'un aldığı yatırımın tüm detaylarına ulaştık. Edindiğimiz bilgilere göre Optiyol, 810 bin dolar yatırım aldı.

810 bin dolarlık yatırıma Ford Otosan’ın kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure, Fark Holding, Dinçer Lojistik, Coşkunöz Holding ve Arya Kadın Yatırım Platformu da katıldı. 810 bin dolarlık yatırımın 460 bin doları Özer Hıncal, Emin Ataç, Mustafa Dinçer, Utku Aytemur, Umut Kartal, Hakan Çevikoğlu ve Ahu Serter’in yer aldığı Arya yatırımcılarından geldi.

Optiyol yatırımının Arya Yatırım platformunun son 6 ayda kapattığı 6. teknoloji yatırımı olduğunu da ekleyelim. Alınan yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 1.1 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Optiyol, daha önce TİKAD, StartersHub ve Seedstars’ın da bulunduğu yatırımcılardan 290 bin dolar yatırım almıştı.

Hatırlatmak gerekirse Tuba Gözbaşı ve Ozan Gözbaşı tarafından 1 Aralık 2014’te kurulan Optiyol girişimi, 2015 yılının Mart ayında ise faaliyetlerine başladı.

Hızlı tüketim ürünlerinden perakendeye, e-ticaretten taşımacılığa, lojistik operasyonları yürüten pek çok sektöre SaaS rotalama çözümü sağlayan Optiyol, işletmelerin tedarik zinciri ihtiyaçlarına yönelik özel tasarlanmış algoritmaları ile müşterileri için hem mikro dağıtım hem de makro dağıtım operasyonlarını dijitalleştiriyor.

Optiyol’un müşterileri arasında kendi dağıtım operasyonunu hayata geçiren Beymen, Horoz Lojistik, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Tadım, Kervan Gıda ve Arena Bilgisayar bulunuyor. Optiyol’un, aldığı yeni yatırımla önümüzdeki dönemde ABD, Avrupa ve Orta Doğu pazarında teknoloji iş ortaklıkları ile satış gücünü artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdüreceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.