OpenAI'dan 100 milyon dolarlık fon: OpenAI Startup Fund

GPT-3 teknolojsinin arkasındaki şirket OpenAI, yapay zeka şirketlerinin dünya üzerinde derin ve olumlu bir etkiye sahip ulaşmasına yardımcı olmak adına 100 milyon dolarlık OpenAI Startup Fund'ı tanıttı.
OpenAI'dan 100 milyon dolarlık fon: OpenAI Startup Fund

GPT-3 teknolojsinin arkasındaki şirket OpenAI, yapay zeka şirketlerinin dünya üzerinde derin ve olumlu bir etkiye sahip ulaşmasına yardımcı olmak adına 100 milyon dolarlık OpenAI Startup Fund'ı tanıttı. Fon, Microsoft ve diğer ortakların yatırımı ile OpenAI tarafından yönetiliyor. OpenAI, fon için seçilen şirketlerin gelecekteki OpenAI sistemlerine erken erişim sağlayabileceğini; aynı zamanda OpenAI ekibinden destek ve Microsoft Azure'da kredi alacağını belirtiyor.

OpenAI Startup Fund, Microsoft'un San Francisco merkezli OpenAI ile iş birliğini daha da genişlettiği anlamına geliyor. Dünkü haberleri takip edenler de aslında konuya hakim, zira Microsoft, GPT-3 ile Power Apps yazılımında doğal dili hazır koda dönüştüren özelliğini duyurmuştu. OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3 de yalnızca Azure üzerinde çalışıyor. İki şirket, bu alanda da bir süredir iş birliği yapıyor. 

Yaklaşık bir yıl önce Microsoft, Microsoft'un Azure bulut platformu için ortaklaşa yeni teknolojiler geliştirmek ve yapay zekanın yeteneklerini daha da genişletmek için OpenAI'a 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Buna karşılık, OpenAI, fikri mülkiyetinin bir kısmını Microsoft'a lisanslamayı kabul etti ve Azure üzerinde yapay zeka modellerini eğitip çalıştırmayı kabul etti.

Takip eden aylarda OpenAI, geliştiricilerin GPT-3'ün yeteneklerini keşfetmesine olanak tanıyan Microsoft Azure destekli bir API yayınladı. 2020'nin sonlarına doğru Microsoft, müşterileri için yapay zeka çözümleri geliştirmek ve sunmak; ayrıca doğal dil oluşturmanın gücünden yararlanan yeni ürünler oluşturmak için yalnızca GPT-3'e lisans vereceğini duyurdu ve bu lisansın verildiği dün açıklandı. 

OpenAI CEO'su ve Y Combinator'ın eski başkanı Sam Altman, bu fonun sağlık hizmetleri, iklim değişikliği ve eğitim gibi yapay zekanın dönüştürücü bir etkiye sahip olabileceği ve insanları güçlendirebileceği alanlarda erken keşifler yapmalarına yardımcı olacağını söyledi. 

Fona başvurular buradan yapılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.