Microsoft, GPT-3 ile Power Apps yazılımında doğal dili hazır koda dönüştüren özelliğini duyurdu

GPT-3, kodlama deneyimi çok az olan veya hiç olmayan kişilerden, derin programlama uzmanlığına sahip profesyonel geliştiricilere, iş üretkenliğini artırmak için uygulamalar geliştiren Microsoft Power Apps ile entegre edilecek.
Microsoft, GPT-3 ile Power Apps yazılımında doğal dili hazır koda dönüştüren özelliğini duyurdu

Microsoft, kullanıcıların bilgisayar kodu veya formül yazmayı bilmelerine gerek kalmadan uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olacak, OpenAI tarafından geliştirilen güçlü doğal dil modeli olan GPT-3 tarafından desteklenen ürününün ilk özelliklerini açıkladı. Bahsi geçen ürünün, şirketin Power Apps yazılımında doğal dili hazır koda dönüştüren yardımcı bir özellik olduğunu belirtelim.

Bu kapsamda GPT-3, kodlama deneyimi çok az olan veya hiç olmayan kişilerden, derin programlama uzmanlığına sahip profesyonel geliştiricilere, iş üretkenliğini artırmak için uygulamalar geliştiren Microsoft Power Apps ile entegre edilecek. Örneğin, yapay zeka destekli yeni özellikler, bir e-ticaret uygulaması oluşturan bir çalışanın konuşma dilini kullanarak bir programlama hedefini tanımlamasına olanak tanıyacak. Power Platform'un açık kaynak programlama dili olan Microsoft Power Fx formülüne dönüştürmek için geliştiriciye seçenekler sunacak.

Microsoft, Microsoft Azure üzerinde çalışan, Azure Machine Learning tarafından desteklenen ve yeni yönetilen uç noktalar özelliğinin ilk dahili kullanımlarından biri olan GPT-3'ün, kurumsal ölçekte gerçek dünya için iş ihtiyaçlarını nasıl çözebileceğini gösteren ilk uygulamalardan biri olduğunu söyledi.

Microsoft'un kendi blogunda kaleme alınan yazıya göre bağımsız bir yapay zeka araştırma ve dağıtım şirketi olan OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3, yalnızca Azure üzerinde çalışıyor. Özelliklerin bir kişinin uyguladıkları kodu anlama ihtiyacının yerini almayacağı, ancak Power Fx programlama dilini öğrenen kişilere ihtiyaç duydukları sonucu elde etmek için doğru formülleri seçmelerine yardımcı olmak için tasarlandığı belirtiliyor.

Microsoft Build'de duyurulan yeni özellikler ilk olarak haziran ayı sonunda, ön izleme olarak Kuzey Amerika'da İngilizce dilinde sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.