Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı

Edindiğimiz bilgilere göre Mediterra Capital’in, PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere yaptığı başvuru, düzenleyici kurumlar tarafından uygun görülerek hisse devrine onay verildi.
Mediterra Capital, PayCore’un çoğunluk hissesini satın aldı

Girişim sermayesi fonu olarak hizmet veren Mediterra Capital'ın ödeme teknolojileri geliştiren PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere sözleşme imzaladığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Mediterra Capital’in, PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere yaptığı başvuru, düzenleyici kurumlar tarafından uygun görülerek hisse devrine onay verildi.

Hisselerin satın alınma süreci 27 Nisan 2021 tarihinde imzalanan nihai anlaşmayla birlikte tamamlandı. MV Holding ve Revo Capital’ın elinde bulunan PayCore hisse sahipliklerinin ise aynı şekilde devam edeceğini de paylaşalım.

Çoğunluk hisselerinin satın alınmasının tamamlanması ile birlikte PayCore, Mediterra Capital tarafından Türkiye’de yatırım yapılan 14’üncü şirket oldu. Mediterra Capital'ın yatırımları arasında Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme gibi önemli şirketlerin yer aldığını da ekleyelim.

Mediterra tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, teknoloji sektöründeki bu deneyimlerini kullanarak, PayCore’u bölgesel bir güç haline getirmeyi amaçlıyor.  Anlaşmanın tamamlanması ile birlikte PayCore içinde bir CEO değişikliği de yaşandı. Son dört yıldır hissedar kimliğinin yanı sıra CEO olarak görev yapan Turgut Güney, yerini sektörün deneyimli isimlerinden Ali Kançal’a devretti.

PayCore bugün 400’e yakın profesyoneli ile ödeme sistemleri sektöründe Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketi konumunda olduğunu dile getiren PayCore’un yeni CEO’su Ali Kançal, Türkiye kartlı ödemeler pazarında lisanslama ve processing yöntemleri ile bugün kredi kartıyla yapılan her 3 ödemeden 1’i ve POS’lardan kabul edilen her 2 işlemden 1’inin PayCore çözümleri üzerinden geçtiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.