Market alışverişinde mağaza içi geliştirmelerle atık gıdaların da azaltılması planlanıyor

Online market alışveriş frekansı artmakla birlikte yüz yüze mağazalar hala önemini koruyor; mağaza içindeki geliştirmelerde de deneyim ile birlikte ürünlerin içerik ve fiyatlarına yönelik gelişmeler de artıyor.
Market alışverişinde mağaza içi geliştirmelerle atık gıdaların da azaltılması planlanıyor

Market alışverişi ve bu sektördeki yeni girişimler aldıkları yatırımları artırmaya devam ediyor. Perakendecilerin de bu sürede kendi içlerindeki geliştirmeleri, istihdam artışları ve yeni teslimat yöntemleri ile market alışverişi büyük ölçüde online tarafta olmak üzere geçtiğimiz birkaç seneye göre büyük değişiklik gösterdi. Gelir artışı ile birlikte internete erişimi olan kitlenin alışkanlıklarının da değişmesinin etkisi ile market alışverişi ve yemek teslimatı girişimleri 2021 ilk çeyrekte aldıkları yatırımları bir önceki döneme göre neredeyse 2,5 katına katladı. 

Elbette market alışverişlerinin kapasitesinin gelişmesi, daha farklı ürünlere kolayca ulaşabilme opsiyonu, kampanya ve indirim takip etme gibi konular da sektörü canlandıran gelişmelerden. Bitki bazlı ürünlerin market raflarında erişilebilir olması, farklı beslenme ve hayat tarzı seçimlerine göre ürünlerin olması ve uygun fiyatlı market markalarının/ private label'ların daha çok tercih edilmesi de alışverişlerin sıklığını artıran konulardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.