Snap, artırılmış gerçeklik teknolojisi için ekranlar üreten WaveOptics'i 500 milyon dolara satın alıyor

Artırılmış gerçeklik konusuna oldukça önem veren Snap, artırılmış gerçeklik teknolojisi için ekranlar üreten bir girişimi satın almaya hazırlanıyor.
Snap, artırılmış gerçeklik teknolojisi için ekranlar üreten WaveOptics'i 500 milyon dolara satın alıyor

Snapchat'in güncel verilerini açıkladığını ve Snap Games ile 200 milyon kişiye ulaştığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Artırılmış gerçeklik konusuna oldukça önem veren Snap, artırılmış gerçeklik teknolojisi için ekranlar üreten bir girişimi satın almaya hazırlanıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Birleşik Krallık merkezli WaveOptics girişimini satın alacak olan Snap, söz konusu satın alma için 500 milyon doları gözden çıkardı. 2014 yılında David Grey ve Sumanta Talukdar tarafından Abingdon'da kurulan WaveOptics, artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanıyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde kullanılabilmesi için şeffaf ekranlar üreten WaveOptics, sanal görsellerin bu ekranlar üzerine aktarılmasına olanak sağlıyor. Bugüne kadar 55 milyon dolar yatırım alan WaveOptics'in yatırımcıları arasında Mark Zaleski, Imperial Innovations, Touchstone Innovations, Octopus Ventures, GoerTek Inc. ve Hostplus yer alıyor.

Toplamda 125 kişilik bir ekibe sahip olan WaveOptics, satın alma anlaşması sonucunda tüm çalışanları ile birlikte Snap'in donanım birimine katılacak. Snap ve WaveOptics'in satın alma öncesinde yeni Spectacles modeli için birlikte çalıştığını da belirtelim.

Snap tarafından geçtiğimiz hafta tanıtılan artırılmış gerçeklik destekli yeni Spectacles modelinin cam kısmında WaveOptics tarafından üretilen ekranlar kullanılıyor. 30 dakikalık bir pil ömrüne sahip olan yeni Spectacles modeli efekt ve lensler sayesinde artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.