Sosyal değerlerin önemi artarken teknoloji desteği ile bunu iletmenin yolları da çoğalıyor

Müşterilerin sosyal konulara verdiği önem artarken markaların da bu konuda bir duruş sergilemesi bekleniyor. Bunu yaparken de teknolojinin desteği ile müşterilerle iletişime geçilmesi öne çıkıyor.
Sosyal değerlerin önemi artarken teknoloji desteği ile bunu iletmenin yolları da çoğalıyor

Satın alma yolculuğunda değişen alışkanlıklar ve beklentiler sadece farklı kanallardan yapılan alışverişlerin artmasını ya da müşteriye ulaşan ürün ve kategori sayısının çoğalması ile değil, bu süreci tamamlarken daha çok dikkat edilmeye başlanan kriterler ile de her geçen gün daha çok farklılaşıyor. Son dönemde bu farklılaşmalar arasında en çok öne çıkan konu da markaların sosyal değerlere ve olaylara yaklaşımı - salgın dışında global olarak ses getiren olaylara karşı bir duruş sergileyen markaların müşterilerin taleplerinde ve rekabette ayrıştığı söyleniyor. 

Global ölçekte yapılan araştırmalar da müşterilerin inandıkları değerler üzerine çalışan markalara daha yakın durduğunu gösteriyor. Bununla birlikte her konuda sürekli farklı duruş sergileyen markaların da müşterilerin gözünde algısının bozulduğu da belirtiliyor. Son dönemlerde birçok konudan kaynaklanan anlaşmazlıklar ve aksiyon alınma ihtiyacı her ne kadar markaların bir yerde durmasını gerektirse de bazı durumlarda sadece müşteri çekmek için kullanılan bir taktik olarak da görüldüğünün farkında olmak gerek. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.