Sami Basut iki önemli pozisyon ile yeniden WPP'ye katıldı

Yaratıcı Yönetmen Sami Basut, WPP’de Chief Entertainment Officer olarak üstlendiği görevin yanı sıra grubun güçlü yapılarından AKQA İstanbul’da da Executive Creative Director olarak göreve başladı.
Sami Basut iki önemli pozisyon ile yeniden WPP'ye katıldı

Geçtiğimiz günlerde AKQA ve Grey’in birleşmesi ile gündeme gelen WPP, müşterilerine sunduğu servisleri daha güçlü hale getirme stratejisi kapsamında, insan kaynağına yaptığı yatırımlarını artırdı. Şirket, yaratıcı dünyanın önde gelen isimlerinden Sami Basut’u iki yeni görevle tekrar bünyesine kattı.

Basut, WPP’de Chief Entertainment Officer olarak üstlendiği görevin yanı sıra grubun güçlü yapılarından AKQA İstanbul’da da Executive Creative Director olarak göreve başladı. Basut, Chief Entertainment Officer konumunda, WPP ağının Markalı İçerik ve Eğlence alanındaki çalışmalarında yer alacak.

Bu alanda WPP bünyesinde ve dünyada ortaya çıkan yeniliklerin grup vizyonuna aktarılmasının yanı sıra müşteriler için Markalı İçerik ve Eğlence projelerinde kreatif, medya, data teknoloji uzmanlıklarının yenilikçi bir biçimde uygulanmasında rol alacak.

Şimdiye kadar aldığı ödüllerle dikkat çeken yaratıcı yönetmen Sami Basut, Fast Company tarafından dünyanın en çok çalışılmak istenen yenilikçi ajansı olarak tanımlanan AKQA’de yaratıcı süreçlerin yönetiminde yer alacak. Basut, AKQA İstanbul'daki yeni pozisyonunda 4129 Grey ve Ogilvy markalarının yaratıcılığından sorumlu olacak.

Daha önceki pozisyonlarında global markaların bölgesel yaratıcılığını yönetmiş olan Basut'un, her üç WPP ajansının da Türkiye’deki etkisini artırması bekleniyor. Basut, markalar için yaratıcılık, veri ve teknolojiyi birleştiren projeler geliştirerek, onları geleceğe hazırlayacak. 

Sami Basut'un Cannes Lions, Eurobest, Golden Drum, New York Festival gibi uluslararası jürilerde ülkemizi temsil ettiğini hatırlatalım.  Başarılı yönetmen, popüler kültüre mal olmuş birçok reklam filminin yanı sıra Erkekler De Ağlar, Bu Kızın Öyküsü, One Song Stand, Babilin Numarası, Uncancelled Cup gibi markalı içerik alanında bir çok yeni nesil fikri hayata geçirdi.  Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu’nda da görev alan Basut, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde Reklam Yazarlığı dersi veriyor. 

WPP Group CEO’su Demet İkiler; bu önemli atama ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “WPP Türkiye olarak işimizin odağı her zaman müşterilerimiz. Ve bunu sağlamak için her alanda en iyi yeteneklerin bünyemizde yer almasını arzu ediyoruz. Dünyadaki stratejimiz ile paralel olarak biz de bu sene yaratıcılık alanındaki yatırımlarımızı arttırarak büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. Son yıllarda hızla büyüyen Motion Content, GroupM Content girişimlerimizden sonra markalı içerik ve eğlence alanındaki yatırımımıza Sami’nin şimdiye kadarki deneyimleri, yaratıcı bakış açısı ve dinamizmi ile hız kazandırıyoruz.  Daha önce de birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz ve sektörde değerli bir yere sahip olan Sami Basut’un tekrar WPP ailesine katılmasından mutluluk duyuyoruz. Sami’nin yeni görev alanlarında tüm markalarımıza büyük katkıda bulunacağına ve öncü adımlarımızı güçlendireceğine inanıyorum. Kendisine hoş geldin diyerek başarılar diliyorum”

AKQA İstanbul CEO’su Alemşah Öztürk ise şöyle konuştu: “WPP içinde Yaratıcılık, Data & Teknoloji ve Sadeleşme” vizyonu ile AKQA çatısı altında yaşadığımız birleşme ile markalarımıza sunduğumuz servisleri, insan kaynağımız ile de güçlendiriyoruz. Yeni ve farklı yetenekleri takibimize alırken, sektörün deneyimli isimlerini de yapımıza dahil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda şimdiye dek ses getiren pek çok işe imza atan Sami Basut’un yeni görevleriyle bize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Büyüyen ailemizle teknoloji ve yaratıcılığın birlikteliğinde markalarımız için daha kapsamlı hizmetler sunarken Türkiye’nin kreatif gücünü dünyaya açma fırsatı elde edeceğimiz için de mutluluk duyuyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.