WPP, AKQA ve Grey’i birleştiriyor

AKQA ve Grey’in birleşmesiyle oluşturulan AKQA Group, 50’den fazla ülkede hizmet verecek.
WPP, AKQA ve Grey’i birleştiriyor

Birleşik Krallık merkezli reklamcılık ve halkla ilişkiler şirketi WPP bünyesindeki AKQA ve Grey’i bir grup altında birleştiriyor. Bu birleşme ile yeni bir ajans modelini hayata geçire WPP;  iki şirketi, AKQA Group çatısı altına topluyor. Bu noktada Grey'in geniş ölçekte yaratıcı hikaye anlatma ve marka oluşturma faaliyetleri ile tanındığını hatırlatalım.

AKQA ise sektörde, inovasyon ve tasarım deneyimi becerileri ile öne çıkıyor. Özellikle pandemiyle birlikte şirketlerde dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı becerilere olan talep artarken bu iş birliği, ajansın müşterileri için yepyeni ve güçlü bir çözüm olarak konumlandırılacak. 

AKQA Group 50'den fazla ülkede 6 binden fazla çalışanıyla müşterilerine hizmet vermeye başlayacak. AKQA Group'un müşterilerine baktığımızda Fortune 500’de başta gelen 20 şirketin neredeyse yarısı için hizmet sağladığını görüyoruz. AKQA Group yapısında, her türlü haberleşme platformunda eksiksiz marka deneyimi olanakları sunulurken, şirketlerin beceri ve hizmetleri geliştirilecek.

AKQA kurucusu Ajaz Ahmed ve Grey CEO'su Michael Houston'ın bu yeni şirketi birlikte yöneteceğini belirtelim. Ahmed AKQA Group'un CEO'su olarak konumlanırken, Houston ise Başkan ve COO görevlerini üstlenecek. Zamanla müşteri ve pazar ihtiyaçlarına yönelik tek bir şirket olarak entegre edilmesi planlanan AKQA Group, ilk etapta AKQA ve Grey markalarıyla müşterilerine hizmet vermeye başlayacak. AKQA ve Grey temsilcilerinden oluşan yönetim ekibi ve yaratıcı ekibin ise önümüzdeki haftalarda açıklanacağını ekleyelim.

AKQA ve Grey'in yaratıcı kültürlerinin oldukça uyumlu olduğunu söylemekte de fayda var. Her iki firma birlikte son on yılda yaklaşık 600 Cannes Lions ödülü kazandılar. Ortak kuruluş AKQA Group; medya, eğlence ve teknolojinin yanı sıra ambalajlı ürün, sağlık ve finans hizmetleri alanlarında deneyim sahibi olacak.

Fast Company tarafından En Yenilikçi Şirketler arasında sayılan Grey, son beş yılda, yaratıcı verimliliği sektörden önemli ödüller aldı. Bu ödüller arasında, Adweek Yılın Global Kurumu (iki kez), Grand Effie, Effie Yılın Kurumu ve 395 Cannes Lions tarafından verilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali Yılın Yaratıcı Kurumu Ödülleri yer alıyor.  Grey’in büyüyen müşterileri arasında dünyanın önde gelen sağlık ve ilaç firmaları da bulunuyor.

AKQA ise 60'ın üzerinde Yılın Ajansı ödülü alırken; art arda üç yıl Gartner’ın bağımsız Global Pazarlama Ajansları değerlendirmesinde ön sırada yer aldı. IDC'nin Müşteri Deneyimi Tasarımı nicel ve nitel değerlendirmesinde yine ön sıralarda yer aldı ve son Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivalinde iki Büyük Ödül kazandı. Fast Company tarafından Yenilikçiler için En İyi İşyeri olarak gösterildi ve kuruluşundan bu yana kesintisiz olarak büyüdü.

Oluşan yeni ajans modeli hakkında konuşan WPP Türkiye Ülke Başkanı ve GroupM EMEA CEO’su Demet İkiler, 

WPP’de oluşturduğumuz strateji doğrultusunda sayıca daha az ancak verdiği hizmetler itibarıyla daha kapsayıcı ve daha güçlü yapılar kurmaya devam ediyoruz. Geçmişe bakınca, bu tür güç birliklerinin ve sonucunda oluşan yeni modellerin başarılı sonuçlar verdiğini görüyoruz. Ve bu başarı, sadece güç birliği yapan şirketlere değil iş ortakları, paydaşlar ve müşterilere de önemli katma değerler getiriyor. Aynı şekilde, AKQA ve Grey’in birleşmesinin de yine sektörümüzün bugünü ve geleceği için çok güzel bir sonuç yaratacağından eminim.

Son olarak da 4129Grey CEO’su Alemşah Öztürk ise şöyle konuştu: 

5 yıl önce,  4129 ve GREY birleşmesi sırasında, yeni dünyanın bu tarz birleşmeler ve modellerle devam edeceğini, bu birleşmenin sonradan gelecek bir çok birleşmeye öncü olacağını söylemiştik. Sonrasında da hem WPP içinde, hem diğer networklerde de bu tarz birleşmeler yaşandı ve çok ses getirdi. Şimdi Grey'in global seviyede de benzeri bir birleşme sürecini benzeri bir heyecanla yaşıyoruz. Dünyanın en ödüllü, en farklı işlerini yapan, dijital kültürü ile marka iletişim anlayışını birleştiren,  teknolojinin ve yaratıcılığın birlikteliğine farklı bir bakış açısı getirecek yeni bir network doğuyor. AKQA'nin markaları için ürettiği çözümler, geliştirdiği teknolojiler, yaptığı kreatif işlerin başarısı ve yeri tartışılmaz, bu süreç 4129Grey ekibini inanılmaz heyecanlandırdı. Markalarımız için daha kapsamlı hizmetler sunmak ve Türkiye’nin kreatif gücünü globale açacak işler yapma şansımız artacağı için çok mutluyuz.

Bu birleşmenin  WPP’nin Wunderman Thompson, VMLY&R ve BCW birleşmelerini de devamı niteliğinde olacağını belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.