SPONSORLU

ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve KWORKS’den Teknolojik Bi Güç

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’na ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve KWORKS’ün gücüyle ulaşın
ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve KWORKS’den Teknolojik Bi Güç

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’na ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün alandaki tecrübesinden ve geniş iletişim ağından faydalanarak ulaşmak isteyen girişimciler için BiGG3 programı son başvuru tarihi 15 Haziran.

BİGG 2021 yılı birinci çağrı dönemi yenilenen adı ve başvuru koşulları ile girişimci adaylarını kabul etmeye başladı. Kendi alanlarında Türkiye’nin güçlü ve öncü kurumları ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS yeni dönemde de Dijitalleşme ve İletişim ya da Akıllı Üretim Sistemleri alanlarında fikri olan üniversite öğrencisi ve mezunları için BiGG3 programında #teknolojikbigüç iş birliği ile destek vermeye hazır. Adaylar bu güçlü iş birliği çatısı altında, zengin eğitim içerikleri ve uzman mentorların yönlendirmeleriyle TÜBİTAK BiGG desteğine ulaşmak için 15 Haziran tarihine kadar bigg-3.com web sitesinden başvurabilecek. 

Üç güçlü kurumdan “Teknolojik Bi Güç”

ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar R. Alemdar, TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı için ODTÜ TEKNOKENT, KWORKS ve Arçelik Garage olarak bir araya geldiklerini ve  bu üç kuruluşun girişimcilik alanındaki güçlü deneyimiyle girişimcilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Girişimcilerin gücüne güç katmak için BiGG3 programına davet çağrısında bulunan Alemdar sözlerine şöyle devam etti: “ TÜBİTAK 1512 yıllar içinde zamanın gereksinimlerine hızla adapte olarak ülkemizde girişimcilerin, özellikle yüksek katma değerli teknolojik girişimcilerin en büyük destekçisi durumunda. Bizler de BİGG3 olarak Koç Üniversitesi ve Arçelik ile birlikte bir teknoloji girişiminin gelişmesi için gereken diğer unsurları bir araya getirerek, girişimlerimizin hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını hedefliyoruz. ”

BiGG3 programının, program süresince ve program sonrasında da sunduğu desteklerle kendini ayrıştırdığını söyleyen KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, program süresince iyi bir iş planı yazmak için gerekli olan bütün eğitimler, mentor görüşmeleri ve kurumsal tanışmaların programın uzmanları tarafından girişimcilere sunulduğunu da belirtti. Ayrıca Özdemir: “Teknoloji tabanlı girişiminizi kurmak, büyütmek ve gerekli tüm destekleri bir arada sunarak size bir güç katmak isteyen BiGG3 programına başvurularınızı bekliyoruz” dedi.

Arçelik Garage Innovation Hub Açık İnovasyon ve Girişimcilik Programları Yöneticisi Celal Vatansever, girişimcilik ve inovasyon konularında her bir kurumun kendi alanlarındaki engin tecrübeleriyle BiGG programına başvuru yapmak isteyen girişimcilere yoğun destek sunan BiGG3 programının, 15 Haziran’a kadar başvuru almaya devam ettiğini dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Üç güçlü kurumun sahip olduğu insan kaynağı ve tecrübeyle süreç boyunca girişimcilerle birebir ilgilenilmesinin, daha ilk günden işbirliği potansiyellerinin incelenmesinin ve teknik doğrulama için girişimcilerin Arçelik mentorlarıyla çalışma imkana sahip olunmasının BiGG3 programını farklı ve güçlü kıldığını düşünüyoruz. Girişimciliğe adım atacak herkesi programımıza bekliyoruz.”

BiGG’de Neler Değişti?

Yenilenen adı ve güncellenen başvuru koşulları ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı artık daha geniş bir girişimci kitlesine hitap ediyor. Yeni koşullara göre örgün öğrenim veren üniversitelerin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ve mezunlarının yanı sıra artık açık öğrenim veren üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile bu üniversitelerden mezun olanlar da başvurabiliyor.

Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı da dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı da kaldırıldı. Böylece mezuniyetleri üzerinden kaç yıl geçmiş olursa olsun kurumsal hayattaki tecrübelerini teknoloji tabanlı yenilikçi fikirler ile ekonomiye katkı sağlayan uygulamalara dönüştürmek isteyenlere de BİGG desteğinin kapıları açılmış oluyor.

BiGG3 programı hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna bigg-3.com web sitesinden ulaşılabiliyor. Girişimcilik serüveninin ilk adımı olan TÜBİTAK BİGG hibesine ODTÜ TEKNOKENT, Arçelik Garage ve KWORKS’ün teknolojik gücüyle başvurmak için son tarih 15 Haziran.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.