Panteon, yeni oyunu için Teknasyon kurucu ortaklarından 10 milyon dolarlık fon sağladı

Edindiğimiz bilgilere göre Panteon, 4X türündeki yeni mobil strateji oyununu finanse etme sürecinde 10 milyon dolarlık fon sağladı.
Panteon, yeni oyunu için Teknasyon kurucu ortaklarından 10 milyon dolarlık fon sağladı

Mobil oyun geliştiricisi Panteon ile uygulama geliştiricisi ve yayıncısı Teknasyon'un Rocket Games’i kurduğunu geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Panteon, 4X türündeki yeni mobil strateji oyununu finanse etme sürecinde 10 milyon dolarlık fon sağladı.

Panteon'un bizimle paylaştığı bilgilere göre söz konusu 10 milyon dolarlık fon Teknasyon’un kurucu ortakları Mustafa Vardalı, Burak Sağlık ve Mustafa Sevinç’ten tarafından sağlandı. Toplanan 10 milyon dolarlık fonla ekibini genişletip geliştireceği strateji oyunu için yeni bir ekip kuracak olan Panteon, eş zamanlı olarak ayrı bir ekiple Hyper Casual oyunlar geliştirmeye de devam edecek.

2020'de 3 kat büyüme ile 50 milyondan fazla indirilmeye ulaştı

Geçtiğimiz yıl 3 kat büyüyen Panteon'un oyunlarının toplamda 50 milyondan fazla indirildiğini de ekleyelim. Geliştirecekleri yeni oyun ve sağladıkları fon hakkında konuşan Panteon Kurucu Ortağı Ufuk Şahin, 4X strateji türünde geliştirecekleri yeni oyun için çok heyecanlı olduklarını paylaştı.

Oyunun hikayesinin mitolojik ögelerle destekleneceğini ve Orta Çağ’da geçeceğini de sözlerine ekleyen Şahin, oyunun ilk versiyonunu 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini de paylaştı.

Toplam yatırım 30 milyon dolar

Teknasyon’dan alınan 10 milyon dolarlık fonun yanı sıra oyunun pazarlaması için 20 milyon dolarlık ek bir fon toplayacaklarını ve toplam proje bütçesinin 30 milyon dolara çıkaracaklarını da belirten Şahin, yeni ekip arkadaşları aradıklarını da belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.