Mobil oyun geliştiricisi Panteon ile global uygulama geliştiricisi ve yayıncısı Teknasyon, Rocket Games’i kurdu

Dünya çapında 1,5 milyardan fazla indirilen uygulamaları ile dikkat çeken Teknasyon’un dijital pazarlama gücünden faydalanacak olan Rocket Games, geliştiricilere oyun başı 10 milyon dolara kadar pazarlama desteği sunacak
Mobil oyun geliştiricisi Panteon ile global uygulama geliştiricisi ve yayıncısı Teknasyon, Rocket Games’i kurdu

Mobil oyun geliştiricisi Panteon ve global uygulama geliştiricisi ve yayıncısı Teknasyon güçlerini birleştirerek Rocket Games’i kurdu. Hyper-casual kategorisinin son 3 yıldır büyüyen bir grafik ile mobil oyun sektörünü domine ettiğini sektör raporlarından görebiliyoruz. 2-3 kişilik ekiplerle bile geliştirilmesi mümkün bu oyun türü çok ciddi cirolara ve karlılık rakamlarına erişebiliyor. Ancak bu süreçte çok ciddi tecrübe, pazarlama ve finansman ihtiyacı bulunuyor. Rocket Games bu süreçte geliştiricilerin yayında olmayı hedefliyor.

Şimdiye kadar uygulamaları dünya çapında 1,5 milyardan fazla indirilen Teknasyon’un dijital pazarlama gücünden faydalanacak olan Rocket Games, geliştiricilere oyun başı 10 milyon dolara kadar pazarlama desteği sunacak. Bu desteğe ek olarak Panteon’un 8 yıllık mobil oyun geliştirme tecrübesi, oyunların fikir aşamasından global yayınlanmasına kadar olan sürecin tamamında yapacağı mentorluk çerçevesinde oyun geliştiricilere aktarılacak.

Rocket Games’i kurmadan önce 20’den fazla yerli oyun stüdyosu ile görüşmeler yapan ekip; sektörün yayıncılık ihtiyaçlarını ve problemlerini belirlemiş ve şirketin stratejilerini tamamen bu analizin sonuçlarına göre oluşturmuş.

Rocket Games'in hem geliştirici hem yayıncı kültürüne aynı anda sahip olan bir şirket olduğunu dile getiren Panteon’un kurucusu, ayrıca Rocket Games’de de CEO’luk görevini üstlenecek Ufuk Şahin, bu sayede hem geliştiricilerin problemlerine çözüm bulurken hem de çok büyük finansal başarılar yaratabileceğini de belirtti.

Pazar araştırması, mentorluk, teknik destek, finansman, pazarlama ve monetizasyon konularında geliştiricilere uçtan uca destek sunacak olan Rocket Games, şeffaf bir şekilde gerçek zamanlı olarak bütün verilerini takip edebilecekleri bir platform da sağlayacak.

Yayınladığı oyunlarda maksimum karlılık gayesi ile hareket edecek Rocket Games, kullandığı farklı pazarlama yaklaşımı ile geliştiriciler için esnek KPI gereksinimi yapısı sunacak. Bu yaklaşımın bir yandan hit oyunları listenin tepesine taşırken bir yandan da belirli bir başarılı eşiğini aşabilecek ve geliştiricilere nakit akışı sağlayacak projelerin gözden kaçmasının önüne geçeceği öngörülüyor.

Teknasyon ve Panteon olarak başarıya giden yolun nasıl bir yol olduğunu öğrendiklerini belirten Teknasyon kurucu ortağı Burak Sağlık, bu tecrübeyi diğer oyun geliştiricileri ile paylaşmak için Rocket Games'i kurduklarını da paylaştı.

Oyun geliştiricilerinin hangi problemler ile karşılaştıklarını bildiklerini ve bu problemlerin nasıl aşılacağı ile ilgili çözümler sunduklarını da paylaşan Sağlık, Rocket Games'in hem tecrübesi hem de güçlü finansal yapısı ile oyun sektörüne çok katkı sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Rocket Games’in ekipleri İstanbul Maslak’ta ve Ankara ODTÜ Teknokent’teki ofislerde bulunacak ve bu iki şehirde de geliştiricilerle hem online hem de yüz yüze iletişim kuracak. Rocket Games ile tanışmak isteyen geliştiricilerin www.rocket.gs adresindeki formu doldurmaları yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.