Mısır merkezli dijital banka Telda, Sequoia'nın liderliği üstlendiği turda 5 milyon dolar yatırım aldı

Mısır'da, 1 ay gibi kısa bir süre önce hayata geçirilen dijital banka Telda, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.
Mısır merkezli dijital banka Telda, Sequoia'nın liderliği üstlendiği turda 5 milyon dolar yatırım aldı

Mısır'da, 1 ay gibi kısa bir süre önce hayata geçirilen dijital banka Telda, Sequoia Capital'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Tura Class 5 Global ile Berlin merkezli Global Founders Capital (GFC) da katıldı. 

Telda, geçtiğimiz ay CEO Ahmed Sabbah ve CTO Youssef Sholqamy tarafından hayata geçirildi. Telda'dan önce Sabbah, Mısır'ın araç çağırma şirketi Swvl'in kurucu ortağı ve CTO'suydu; Sholqamy ise Uber'in altyapı ekibinde kıdemli mühendisti. Sabbah, kendisinin ve kurucu ortağının, eski şirketlerinde fintech alanına baktıklarını söyledi. Ancak 2015 yılında Berlin'de bir arkadaşını ziyaret eden Sabbah, N26'yı kullanma deneyiminin ardından Mısır'da bir dijital banka kurmayı hedeflemeye başladı.

Dünya çapındaki herhangi bir dijital banka gibi Telda da müşterilerin para gönderip almaları için ücretsiz bir hesap oluşturmalarına olanak tanıyor. Ayrıca online olarak, mağazalarda kullanmak, para çekmek ve faturaları ödemek için bir kart sunuyor. Ancak Telda kartlarının henüz mevcut ve yeni müşterilere dağıtılmayacağı belirtiliyor. Telda'nın yeni düzenlemeleri kapsamında Mısır Merkez Bankası'ndan (CBE) lisans alan ilk şirket olduğunu da hatırlatalım. Şirket, paylaşılan bilgilere göre temelde bir bankanın altyapısından olabildiğince bağımsız şekilde faaliyet gösteriyor.

Telda, bu yeni finansmanla kart üretimini ve dağıtımını hızlandırmayı planlıyor. Şirket, halihazırda 30 binden fazla kayıt olduğunu ve bu kişilerin yarısının kart da talep ettiğini söyledi. Yatırım aynı zamanda çalışan sayısını artırmak için de kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.