Bizero, PİKA ile kahve teslimatları gerçekleştirecek

Kahve teslimatlarını gerçekleştirmek için Coffy markası ile iş birliğine giren Bizero, Coffy siparişlerini PİKA ile müşterilere ulaştıracak.
Bizero, PİKA ile kahve teslimatları gerçekleştirecek

Yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Bizero’nun yarı otonom kargo robotunu tanıttığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Şubat ayında ise ilk teslimatını gerçekleştiren PİKA isimli yarı otonom kargo robotu, kahve siparişlerini müşterilere ulaştıracak.

Kahve teslimatlarını gerçekleştirmek için Coffy markası ile iş birliğine giren Bizero, Coffy siparişlerini PİKA ile müşterilere ulaştıracak. Pilot bölge olarak Caddebostan’da yer alan "Coffy Bağdat Caddesi" şubesinin seçildiğini ve 1 Mayıs tarihinde PİKA ile teslimatların başladığını da ekleyelim.

Kahvenizi PİKA’nın teslim etmesini istiyorsanız yapmanız gereken tek şey ise Coffy uygulamasından “robot getirsin” seçeneği ile sipariş vermek. Müstakil yerleşkeler, işyerleri ve kampüsler hedeflenen uygulamada sadece adrese değil Caddebostan sahil gibi anlık konumlara da teslimat gerçekleştirilebildiğini de belirtelim.

Özel elektronik bir kilit mekanizmasına sahip olan PİKA adrese geldiğinde kullanıcının telefonuna gönderilen SMS ya da sesli komut üzerinden kilit açılabiliyor. PİKA, 2 km yarıçapta Erenköy, Suadiye, Caddebostan semtlerinde teslimat gerçekleştirebiliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre şu an için PİKA ile birlikte 50’nin üzerinde teslimat gerçekleşti. PİKA robotlarının uzaktan pilot yardımı ile kontrol edildiğini de belirtelim. Rotaları şimdiden öğrenmeye başlayan PİKA, yarı otonom altyapı modellemesi de gerçekleştiriyor. Son olarak 1 hafta içinde eğitim alan 6 pilotun PİKA kullanım ehliyeti almaya hak kazandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.