Hazır web tasarımları ve yazılım paketlerine odaklanan dijital içerik platformu: Clickatory

2020 yılının Eylül ayında Faruk Uzun ve Mert Can Elkaya tarafından kurulan Clickatory, şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Hazır web tasarımları ve yazılım paketlerine odaklanan dijital içerik platformu: Clickatory

Dijital ürünler kategorisinde faaliyet gösteren bir platform olarak karşımıza çıkan Clickatory, hazır web tasarımlarına ve yazılım paketlerine odaklanıyor. 2020 yılının Eylül ayında Faruk Uzun ve Mert Can Elkaya tarafından kurulan Clickatory, şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Clickatory'nin Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 girişim arasında yer aldığını da geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık.

İlk olarak 2020 yılının Ekim ayında kullanıma sunulan Clickatory, 2021 yılının Mayıs ayında ise ikinci versiyonuna geçiş yaptı. Partnerlik yaptığı platformların ürünleri hakkında değerlendirmeler yapan ve kullanıcıların karar vermelerini kolaylaştıracak içerikler sunan Clickatory, platformu içinde web tasarımlarından kullanıma hazır yazılımlara, stok medya dosyalarından tasarım kitlerine kadar pek çok dijital ürün barındırıyor.

Clickatory'nin WorsPress, Mobil, CCS, eklentiler, HTML5, Net, Skin, Php script, JavaScript, Kod ve Web şablonları olmak üzere toplamda 11 kategoride dijital ürünler sunduğunu da ekleyelim. Clickatory'nin kataloğunda iki farklı içerik partnerinden seçilen 100 bin ürün yer alıyor.Mayıs ayı itibarıyla aylık ortalama 5 bin kullanıcıya ulaşan Clickatory'nin kullanıcılarının yarısı Hindistan, Endonezya ve Pakistan başta olmak üzere Güney Asya ülkelerinde bulunuyor.

Temelinde Envato, CreativeMarket, TemplateMonster ve Shutterstock gibi pazar yerleri ile rakip konumda olan Clickatory, alıcılara aldıkları ürünler hakkında teknik destek verildiğinden emin olarak ve satıcılara işlerini pazarlayıp büyütebilmek için gerekli altyapıyı vererek rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Clickatory, gelir ortaklığı ve pazar yeri komisyonu olmak üzere 2 ayaklı bir gelir modeline sahip. Gelir ortaklığının şu an için aktif olduğunu pazar yeri modelinin ise 2021 yılının sonunda kullanıma sunulacağını da paylaşalım. Clickatory projesini global pazarda dijital ürünler kategorisindeki en büyük 3 oyuncudan biri haline getirmeyi planlayan ekip, bu süreçte dijital varlık oluşturmayı kolaylaştırmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.