Dijital sözleşme platformu JETLEXA, 3,75 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

JETLEXA, İrem Aydın ve Bensu Aydın’dan 3,75 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını alarak tohum yatırım sürecini tamamladı.
Dijital sözleşme platformu JETLEXA, 3,75 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Sözleşme hazırlanmasını, takibini ve yönetimini kolaylaştıran dijital sözleşme platformu JETLEXA, İrem Aydın ve kurucu ekipte de yer alan Bensu Aydın’dan 3,75 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını alarak tohum yatırım sürecini tamamladı.

Bulut tabanlı girişim, sözleşme süreçlerindeki iş akışlarının ve risklerin kontrol edilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca imzalama öncesi süreyi kısaltarak ekipler arasında uyumluluğu artırıyor. JETLEXA çalışmalarını İstanbul ve New York merkezlerinde sürdürüyor. 

JETLEXA'nın aynı zamanda KWORKS hızlandırma programının bir parçası olduğunu belirtelim. Girişimin daha önce KWORKS ön hızlandırma ve Lonca hızlandırma programlarından mezun olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Girişimin bu yatırım ile başta Doğu Avrupa ve MENA bölgesi olmak üzere büyüme planlarını hızlandıracağını söyleyebiliriz. JETLEXA'nın globalde büyüyen, Legal Tech (Hukuk teknolojileri) dikeyinde önemli ve örnek olabilecek bir firmaya dönüşme hedefiyle hareket ettiğini ekleyelim. 

Kurucu Ortak ve CEO Bensu Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Biz sözleşmelere dair tüm verimsizlikleri ortadan kaldırma ideali ile bu yola çıktık. Şirket içinde de en önem verdiğimiz şeylerden biri bu verimsiz süreçlerden uzaklaşabilmek. Bunun için hem New York hem Türkiye’de bulunan ekibimizle, sözleşme dünyasının dijital değişimine öncülük ediyoruz ve geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri Türkiye dışında da faydalanılabilir hale getiriyoruz. Tüm bunların bir araya gelişi tabii ki her şeyden önce doğru ekibi yaratabilmekle başlıyor. Ortağım Emrullah (Saruhan) ile birbirimizin eksik olduğu alanları tamamlamaktan öte, birinci önceliğimiz her zaman hukuk dünyasındaki teknolojik dönüşüme en doğru katkıyı sağlamak oldu. Bu yüzden hep aynı sayfadayız.

Benzer bir ruhu bize tohum aşamasında inanan yatırımcımız İrem (Aydın) ve ekip arkadaşlarımızla paylaşıyor, bu şekilde birlikte büyümenin sırrını çözeceğimize inanıyoruz. İstanbul ve New York merkezli çalışmalarımızla başta Doğu Avrupa ve MENA bölgesi olmak üzere globalde büyüme planlarımızı ilk günden düşünerek bu yola çıkıyoruz. Hedefimiz globalde büyüyen, Legal Tech (Hukuk teknolojileri) dikeyinde önemli ve örnek olabilecek bir firmaya dönüşmek.

Kurucu Ortak Emrullah Saruhan ise şöyle konuştu:

Piyasadaki en gelişmiş sözleşme yönetim sistemini sunmak ve altyapısını geliştirmek amacıyla çıktığımız bu yolun henüz başındayız. Farklı sektörlerden şirketler fiziki evrak angaryasını ve manuel işlemleri ortadan kaldırmak istiyorlar, JETLEXA’da tam olarak bu noktada şirketlerin imdadına koşuyor. Şirketlerden gelen talepler, pazardaki ihtiyaçları doğru biçimde görmemizi sağlıyor ve bizi sürekli ilerleme konusunda motive ediyor. Hızlanmak için yatırım almayı tercih ettiğimiz bu süreçte, yatırımımızı sektördeki ihtiyacı doğrudan fark etmiş yatırımcılardan almış olmamız bizler için çok daha değerli.

Yatırımcı İrem Aydın, yatırım ve girişim hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bugün belki dünyanın en konservatif mesleğinde inovasyon konuşabiliyorsak bu Bensu ve Emrullah gibi gençlerin taşın altına parmaklarını koyarak oluşturdukları altyapılar sayesinde oluyor. Jetlexa’nın yolculuğunda yer almak ve şirketlere hukuk altyapı ve teknolojileri desteği sağlamakla hepimiz hayallerimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Kullanıcıların analog olarak hala farkına varmadan yaptığı birçok uygulamayı Jetlexa, dijital uygulamanın ötesinde yapay zekaya yaklaştırıyor.

Uzaktan çalışmayla birlikte iç onay süreçlerinizi de elektronik olarak programlayabileceğiniz, çağa uygun hızda ve kolaylıkta kullanım deneyimi sunuyor. Bu anlamda sınırlarımızı aşan pazar potansiyeli de dikkate alındığında işin içinden gelen birinin Jetlexa’ya yatırım iştahı da sanırım doğrulanmış oluyor. Henüz ihtiyaç spekturumundaki renkler yeni yeni oluşurken Jetlexa’nın büyüme potansiyeli de katlanıyor. Sağlam ama hızlı adımlarla güven veren şekilde oluşan Jetlexa portföyünün genişlemesini büyük bir ilgiyle izleyeceğim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.