TÜSİAD "Bu Gençlikte İŞ Var! " programının yarı finaline kalan 12 girişim

10 yılda 600 girişimci yetiştiren TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı'nın bu seneki yarı finaline kalmayı hak kazanan 12 girişim belli oldu.
TÜSİAD

2011’den bu yana Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programı pek çok girişimci adayına yol gösteriyor. Program kapsamında, girişimci adaylarına; eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlanıyor. Programın bu yıl dijital olarak gerçekleştirilen Girişimcilik Kampına; 36'sı kadın toplamda 74 girişimci 20 şehirden ve 35 farklı üniversiteden katıldı. Her dönem Girişimcilik Kampına en fazla öğrenci gönderen üniversitenin aldığı TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı'nı bu dönem Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kazandı.

80 konuşmacı ile 50'den fazla mentorun yer aldığı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Kampında girişimci adayları, üç haftalık yoğun eğitim programına katıldı. 21'inci yüzyıl yetkinliklerinden iklim değişikliğine, sosyal girişimcilikten sürdürülebilirliğe, ezber bozan girişim deneyimlerinden geleceğin liderliğine uzanan ilham verici oturumlarla kendilerini besleme ve fikirlerini geliştirme şansı yakaladılar. Aldıkları eğitimleri TÜSİAD üyeleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen 7 atölye ve 18 etkileşim toplantısı ile pekiştirme şansı buldular. TÜSİAD üyeleri, program paydaşları ve girişimcilik ekosisteminden mentorlarla toplamda 250'den fazla görüşme gerçekleştirerek, alanında uzman mentorların geri bildirimleri aldılar ve yenilikçi iş fikrini ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüştürdüler.

100 bin lira destek verilecek

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programında yarı final 9 Temmuz 2021'de yapılacak. Yarı Finalde seçilen beş ekibe 20'şer bin Türk lirasının yanı sıra teknoloji desteği verilerek finale uzanan süreçte girişimlerini geliştirmeleri sağlanacak. 7 Ekim 2021'de gerçekleştirilecek final töreninde ise final jürisinin belirleyeceği ekip/ekiplere toplam 100 bin lira destek verilecek. BASF Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı'nın 2021 sponsorları arasında altın sponsor olarak Mazars Denge, gümüş sponsorlar olarak ise Allianz Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Ege Palas, UBS AG, ÜNLÜ & Co ve Zorlu Holding bulunuyor. İşte yarı finale kalan 12 girişim...

Traineepath: Gücünü oyunlaştırma ve yapay zekadan alan TraineePath, her bölüm için hazırlanan eşsiz içerikleri ile öğrencilerin kısa sürede akademik ve sektörel ilgisini görmesini sağlarken, kişiselleştirilmiş raporlarla öğrencinin kariyer yoluna dair tavsiyelerde bulunan bir mobil uygulama.

Virtual Try: Giyim sektöründe perakende ve online mağazacılıkta müşterilerin kıyafetleri üzerlerinde gerçekçi bir şekilde görmelerini sağlayacak bir artırılmış gerçeklik uygulaması.

Medthermo: İnsülin iğneleri için sıcaklığın kontrollü şekilde tutulabildiği akıllı bir sistem tasarlıyor.

BlueIT: Blueit kullanıcıların su tüketimlerini takip edip donanım sayesinde tasarruf sağlayabilecekleri bir su izleme sistemi.

Epoka: Derin öğrenme ile mobilyaların oda fotoğraflarına sanal olarak eklenmesini mümkün kılacak olan bir mobil pazar yeri uygulaması.

Plantric: Geliştirdiği kompostlama yöntemi ile gıda atıklarına sahip kurum ve kuruluşlardan toplanan atıklarda kısa sürede verimli gübreler elde ediyor.

Confarm: Özel tasarlanmış transparan konteynerları içerisinde hidroponik tarım kullanarak gelişmiş şehirlerden Afrika'nın uzak köylerine kadar her yerde taze ve sağlıklı tarım ürünleri tüketmek isteyenler için geleceğin tarımını yapıyor.

Refurniture: E-atık tesislerinden ayrılan atıklarla uzun ömürlü, fonksiyonel ve estetik ev içi aydınlatma ve dekorasyon ürünleri tasarlar; atık tesisleri ile tüketici arasında oluşturduğu köprüyü yarattığı sosyal platform, atölye ve deneyim sahalarıyla güçlendirir.

Quakecom: Deprem anında saha çalışmasına gerek kalmadan enkazdaki kişileri belirler ve afet koordinasyon merkezine anlık olarak ileterek arama kurtarma ekiplerinin ilk 72 saatte etkili çalışmasını sağlar.

Marna: Denizlerdeki plastik kirliliğinin azaltılması için biyo-bozunur yerli doğal ham maddeler kullanarak balıkçılık ve su ürünleri üretiminde kullanılan ağ ve halatları üretiyor.

Construction Panda: İdeal yaşam alanlarını inşa etmeyi sade, şeffaf ve planlanabilir hale getiren online bir pazar yeri.

Reklam

Biotico: Yüksek potansiyele sahip organik atıkların hammadde olarak kullanılmasıyla, ithal edilen yüksek maliyetli enzimleri ve yağ asidi şeker esterleri gibi aktif maddelerin, temiz teknolojiler sayesinde endüstriyel ölçekli olarak yerli ve ucuz şekilde üretiryor.

TÜSİAD'ın 40'ncı yıl faaliyetleri kapsamında Ankara'da iki üniversitede temelleri atılan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var, bugüne kadar tüm Türkiye'den başvuru alarak Türkiye'nin en kapsamlı erken aşama girişimcilik programı oldu.10 yılda 20 binden fazla kişinin katıldığı program kapsamında 600'ü aşkın girişimci yetiştirildi. Pilot proje olarak Ankara'da başlatılan yarışmaya, ilk sene sadece ODTÜ ve Bilkent üniversiteleri katılmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.