Mercedes-Benz kamyonları benzin ödemelerini otomatik olarak gerçekleştirecek

Mercedes-Benz tarafından paylaşılan bilgilere göre markanın akıllı kamyonları benzin istasyonlarında otomatik bir şekilde ödeme yapabilecek.
Mercedes-Benz kamyonları benzin ödemelerini otomatik olarak gerçekleştirecek

Geçtiğimiz dönemlerde otonom sürüş teknolojilerine sahip olan otomobil ve kamyonlardan sizlere pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Otomotiv endüstrisinin teknoloji ile iç içe bir şekilde gelişmeye devam ettiği günümüzde ilginç yenilikler karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz tarafından paylaşılan bilgilere göre markanın akıllı kamyonları benzin istasyonlarında otomatik bir şekilde ödeme yapabilecek. Tamamen dijital bir benzin alma senaryosu üzerinde çalışan Mercedes-Benz, söz konusu özellik için Shell ile iş birliğine gitti.

Edindiğimiz bilgilere göre Mercedes-Benz kamyonları Shell istasyonlarında benzin aldığında ödeme otomatik olarak kamyon tarafından gerçekleştirilecek. Şu an için test sürecinde olan özellik ilk olarak Almanya'nın Stuttgart kentinde yer alan Shell istasyonlarında aktif olarak kullanılabilecek. 

Ödeme gerçekleştirebilmek için Shell iş birliği ile dijital benzin kartı prototipini geliştiren Mercedes-Benz, bu teknolojiyi daha önce geliştirdiği Truck-ID (kimlik) ve Truck Wallet (cüzdan) özellikleri ile entegre bir şekilde kullanıyor.

Benzin istasyonunda olduğunu algılayan Mercedes-Benz kamyonu, benzin doldurma işlemini başlatarak ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirebiliyor. Bu özellik ile birlikte benzin istasyonlarındaki ödeme işlemi de tamamen dijitalleşmiş oldu. Söz konusu özelliğin gelecekte tüm otomobiller için karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.