Kakao, Radish uygulamasını 440 milyon dolara satın alıyor

Edindiğimiz bilgilere göre Kakao, sahibi olduğu Kakao Entertainment üzerinden Radish'i satın almaya hazırlanıyor.
Kakao, Radish uygulamasını 440 milyon dolara satın alıyor

Arkası yarın formatında içerikler sunan bir hikaye uygulaması olarak karşımıza çıkan Radish'in Softbank ve Kakao'dan 63,2 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Kakao, sahibi olduğu Kakao Entertainment üzerinden Radish'i satın almaya hazırlanıyor.

Kakao Entertainment ve Radish arasında yapılan anlaşmaya göre Kakao Entertainment, Radish'i satın almak için 440 milyon dolar ödeyecek. Yönetim kurulu ve Radish hissedarlarının çoğunluğunun satın alma anlaşmasını onayladığını ve anlaşmanın önümüzdeki Haziran ayında tamamlanması beklendiğini de ekleyelim.

Radish'in özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde önemli bir popülerliğe ve milyonlarca kullanıcıya sahip olduğunu da hatırlatalım. Kakao'nun Radish'i satın almak istemesinin temel nedeni İngilizce konuşulan ülkelere özellikle de ABD ve Kanada'ya hızlı bir şekilde açılmak.

2015 yılında Seung Yoon Lee ve Yun Cho tarafından New York'ta kurulan Radish'in bugüne kadar 66 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre Radish kurucu ortağı Seungyoon Lee şirketin CEO'su olarak görev yapmaya devam edecek ve bu görevin yanı sıra Kakao Entertainment’ın küresel strateji lideri de olacak.

Kakao Entertainment’ın Radish ile birlikte ABD merkezli çizgi roman uygulaması Tapas'ı satın aldığını da ayrıca ekleyelim. Tapas için ise 510 milyon doları gözden çıkaran Kakao Entertainment, ABD'ye açılmak için iki şirket satın alarak toplamda 950 milyon dolar harcamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.