Estetik pazar yeri Yeniben (Newlyme), Keiretsu Forum Türkiye’nin de bulunduğu turda 500 bin TL yatırım aldı

Estetik pazar yeri Yeniben, melek yatırımcı Burak Şen ve Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 500 bin TL yatırım aldı.
Estetik pazar yeri Yeniben (Newlyme), Keiretsu Forum Türkiye’nin de bulunduğu turda 500 bin TL yatırım aldı

Doktor ve hastaları bir araya getiren, yurtdışındaki hastaları Türkiye'deki doktorlar ile buluşturarak sağlık turizmine odaklanan estetik pazar yeri Yeniben, melek yatırımcı Burak Şen ve Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 500 bin TL yatırım aldı.

3 yıl önce kurulan ve bugün 5 bini aktif olmak üzere 30 binden fazla kayıtlı kullanıcıya sahip Yeniben, 5 milyondan fazla estetik hastasını ağırlarken, 500’den fazla doktor, klinik, hastane ve 50'den fazla kozmetik markası ile de çözüm ortaklığı gerçekleştirdi.

Yeniben ile hastalar, ilgilendikleri estetik tedavilerle ilgili tüm bilgilere ulaşabiliyor, kendisine uygun doktoru bulabiliyor, online görüşme yapabiliyor. Sorusuna tedavinin uzmanı doktorlardan yanıt alırken, tedavi/doktor hakkında karar vermeden önce diğer hastaların yorumlarından faydalanabiliyor. Doktor, klinik ve hastaneler de kendilerini, tarafsız ve niş bir platformda tanıtabiliyor. Markalar, kayıtlı 30 binden fazla dataya reklam çalışması gerçekleştirip direkt hedef kitlesine ulaşabiliyor.

Türkiye'de yılda 3, dünyada ise 40 milyar dolarlık pazara sahip estetik sektörü her yıl yüzde 25 oranında büyüyemeye devam ederken, her 3 kişiden 2’sinin doktor/tedavi araştırmasını online gerçekleştirdiğini belirten Yeniben’in kurucusu Ahmet Fırat, estetik sektörünün online’daki bilgi kirliliğini yok ederek, hastaların kendileri için doğru doktor ve tedaviyi bulmasına destek olmak ve Newlyme markası ile yurt dışı hastalarının da güvenle kullanabileceği rehber görevi görmek hedefiyle üç yıl önce yola çıktıklarını söyledi.

Ahmet Fırat, "Sadece estetik alanında hizmet vermemiz, sağlık turizmini odağımıza almamız ve pazar yeri modelimiz bizi Türkiye'deki, lokasyon avantajımız da dünyadaki rakiplerimizden ayırıyor. Yeniben olarak başlıca hedeflerimiz, estetik dendiğinde Türkiye'de ve dünyada akla ilk gelen mecralardan olmak ve Türkiye'nin sağlık turizmindeki gelişimine katkıda bulunmak. Melek yatırımcı Burak Şen ve Keiretsu Forum Türkiye’den aldığımız yeni yatırımla hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.